|
|
עוגת תפוזים פשוטה |
מרכיבים :
|
2 כוסות קמח תופח
1 כפית קינמון
1 כוס סוכר
מיץ מתפוז אחד
1/3 כוס חלב
גרדת קליפת תפוז מתפוז אחד
2 ביצים
לסירופ תפוזים: (לא חובה)
מיץ משני תפוזים
1/2 כוס סוכר
|
|
אופן הכנה :
|
• מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה יחד עם כפית קינמון.
•
מוסיפים לקמח את הסוכר וגרדת קליפת תפוז.
•
מוסיפים מיץ תפוזים, חלב ושתי ביצים ומערבבים היטב.
•
מכינים תבנית עם נייר אפייה ומשמנים בצדדים, או לחילופין תבנית משומנת ומקומחת.
•
שופכים את הבלילה לתבנית ומזיזים את התבנית בתנועה סיבובית היטב כך שהבלילה תתאחד בגובה והבועות תעלמנה.
•
מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות משך 45 דקות.
•
כשהקיסם שהכנסנו במרכז העוגה יוצא נקי העוגה מוכנה.
•
להכנת הסירופ: מחממים על אש בינונית את הסוכר עם מיץ משני תפוזים, ומערבבים בלי הפסקה עד שכל הסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט.
•
מצננים את הסירוף 5 דקות.
•
לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, מצננים 20 דקות לפני שמוציאים אותה מהתבנית.
•
לאחר שמוציאים את העוגה מהתבנית, מניחים אותה על רשת כשהיא עוד חמה, ומחוררים בה חורים עם מזלג בצורה שווה כדי שסירופ התפוזים יחזור פנימה.
•
מפזרים את הסירופ על עוגת התפוזים, חותכים ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|