|
|
עוגת חרובים |
מרכיבים :
|
2 כוסות קמח (400 גר')
1 ו-1/2 כוסות מים
1 ו- 1/2 כוסות סוכר חום
1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט
3/4 כוס אבקת חרובים
100 גר' חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
1 ו-1/2 כפיות סודה לשתייה ביקרבונט
1 כפית מלח שטוחה
1 שקית סוכר וניל
|
לקרם: 1 כף גדושה אבקת חרובים
•
6 כפות מים
•
3 כפות סוכר
•
1 כפית סוכר וניל
•
100 גר' חמאה
|
אופן הכנה :
|
• מערבבים בקערה 2 כוסות קמח, כוס וחצי סוכר חום, 3/4 כוס אבקת חרובים, כפית מלח, כפית וחצי סודה לשתייה ושקית סוכר וניל.
•
מוסיפים גביע שמנת, כוס וחצי מים, 100 גר' חמאה מומסת וכפית תמצית וניל ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
•
מצפים תבנית בינונית בקוטר 26 בנייר אפייה או משמנים בחמאה ומוזגים לתבנית את בלילת העוגה.
•
אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 35 דקות מבלי לפתוח את התנור באמצע.
•
להכנת הקרם: ממיסים בסיר קטן 3 כפות סוכר וכפית סוכר וניל עם 6 כפות מים וכף גדושה של אבקת חרובים.
•
מערבבים תוך כדי בישול עד שהתערובת רותחת ומכבים את האש.
•
מוסיפים לקרם החם 100 גר' חמאה ומערבבים בעדינות עד שהחמאה נמסה.
•
כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה עם התבנית ושופכים עליה 2/3 מהקרם (בתוך התבנית) כדי שיספג בפנים.
•
ממתינים 10 דקות, וכשהעוגה מתקררת, מוציאים את התבנית ומורחים מעל ומסביב את שארית הקרם.
•
פורסים ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|