חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
תבשיל חומוס וכרובית - סבג'י
800 גר' כרובית חתוכה לפרחים
1 כוס חומוס שהושרה במים משך לילה
2 כוסות כוסברה קצוצה גס
1/2 כפית זרעי כמון
1/3 כפית זרעי חילבה
2 כפיות פלפל צ'ילי או פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1/2 כפית אספטידה (לא חובה)
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר טחון
1 כפית מלח
4 כפות שמן
• 1 כוס מים
• מבשלים את החומוס לפי הוראות ההכנה (בערך שעתיים), עד שהוא רך.
• מחממים מחבת ווק או סיר על אש בינונית ומוסיפים 4 כפות שמן.
• כשהשמן רותח, מוסיפים גרגירי כמון ומטגנים 2-3 דקות עד שהם מקבלים גוון שזוף.
• מוסיפים את גרגירי החילבה, מורידים מעט את האש ומטגנים עוד דקה עד השחמה.
• מוסיפים פלפל חריף קצוץ ומערבבים.
• מוסיפים 1/2 כפית אספטידה (לא חובה) ו-1/2 כפית כורכום ומערבבים.
• מוסיפים את פלחי הכרובית ומקפיצים עם התבלינים.
• מוסיפים אבקת ג'ינג'ר וממשיכים לערבב.
• מטגנים את הכרובית כמה דקות עד שהיא מתחילה להתרכך.
• מוסיפים מלח ו-1/2 כוס מים ומערבבים.
• מנמיכים לאש בינונית נמוכה ומכסים את הסיר במכסה.
• מבשלים כמה דקות ומערבבים מידי פעם עד שהכרובית כמעט מוכנה אך עדיין מוצקה (בערך 5 דקות).
• אם הנוזלים נעלמים מוסיפים עוד מים.
• מעט לפני שהכרובית מוכנה, מוסיפים את החומוס והכוסברה, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים עוד דקה.
• מגישים את תבשיל הסבג'י חם כתוספת.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים