|
|
עוגיות מרוקאיות - רייבה |
מרכיבים :
|
2 כוסות קמח
1/2 כוס אבקת סוכר
160 גר' חמאה (8 כפות)
1/4 כוס שמן
2 כפות שומשום
1 ו- 1/2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים מחבת טפלון או מחבת קרמי (לא דביק) על אש נמוכה, וקולים את גרגירי השומשום משך 2-3 דקות תוך ערבוב, עד שהם מזהיבים.
•
ממיסים את החמאה במיקרו או באדים.
•
מערבבים בקערה 2 כוסות קמח, 1/2 כוס אבקת סוכר, כפית וחצי אבקת אפייה, וקורט מלח.
•
מוסיפים לקמח את השומשום הקלוי ומערבבים.
•
מוסיפים לקערה את החמאה המומסת ו- 1/4 כוס שמן ומעבדים לפחות 10 דקות עד שמתקבל בצק במרקם גרעיני (כמו חול לח).
•
מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח משך שעתיים עד שלוש שעות.
•
אחרי כמה שעות, לשים את הבצק מחדש עוד 5 דקות.
•
יוצרים מהבצק כדורים קטנים (אם גרעיני מידי מידי אפשר להוסיף עוד מעט שמן).
•
מסדרים את עוגיות הרבייה על תבנית מצופה בנייר אפייה ומשטחים אותם מעט בעזרת כף.
•
מוודאים שיש מרחק של 2 סנטימטר בין עוגיה לעוגיה כדי שלא תידבקנה.
•
אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות משך 15 דקות או עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב בהיר.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|