חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
פולנטה מתירס טרי
3 קלחי תירס (בערך כוס וחצי גרגירים)
1/2 כוס פולנטה (קמח תירס גס)
2 ו-1/2 כוסות מים
2 כפיות חמאה
1 כפית שמן זית
1 שן שום גדולה קצוצה
1/2 כפית עד 1 כפית מלח
קורט פלפל קאיין או פלפל שחור
• לוקחים את קלחי התירס הטריים ומסירים בעזרת סכין חדה את הגרגירים כך שנקבל כוס וחצי של גרגירי תירס טרי.
• מחממים בסיר על אש בינונית כפית חמאה עם כפית שמן זית.
• כשהשמן חם, מוסיפים לסיר כוס אחת של גרגירי תירס,1/2 כפית מלח וקורט פלפל קאיין או פלפל שחור.
• מורידים לאש בינונית נמוכה ומאדים את הגרגירים תוך ערבוב על אש משך 8-10 דקות. (יש להקפיד שיזהיבו אך לא ישחימו).
• דקה לפני הסיום מוסיפים שן שום קצוצה ומערבבים עוד דקה או שתים.
• מוסיפים לסיר 2 כוסות מים, מעלים את האש ומביאים לרתיחה.
• כשהמים רותחים מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס פולנטה מעובדת תוך טריפה.
• מורידים לחום נמוך וממשיכים לטרוף כל כמה דקות עד שהתבשיל מסמיך.
• טורפים עם מטרפה או עם כף עץ (כך נהוג במתכון האיטלקי המקורי).
• ממשיכים לאדות תוך ערבוב על אש קטנה משך 20 דקות.
• אחרי 20 דקות בודקים אם הפולנטה סמיכה מידי לטעמכם ואם יש צורך מוסיפים עוד 1/2 כוס מים.
• מבשלים עוד 10 דקות ומערבבים מדי פעם- סה"כ 30 דקות בישול.
• לפני סיום, מוסיפים לפולנטה עוד כפית חמאה ו-1/2 כוס גרגירי תירס טריים, ומערבבים עוד 2 דקות על האש.
• מכבים את האש, מכסים את הסיר עם מכסה ומניחים לו לנוח עוד 5 דקות.
• אחרי 5 דקות טועמים ומתקנים טעם.
• מגישים את הפולנטה חמה כתוספת למנה עיקרית.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים