|
|
פאי פקאן וקוניאק |
מרכיבים :
|
לבצק: 2 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר
175 גר' חמאה קרה בקוביות
1 חלמון
3 כפות מים קרים
למלית: 1 ביצה
3 חלמונים
40 גר' חמאה מומסת
1 ו- 1/3 כוסות סירופ מייפל
2/3 כוס סוכר חום כהה
|
300 גר' אגוזי פקאן
•
2 כפות קוניאק
|
אופן הכנה :
|
• מכניסים למעבד מזון 2 כוסות קמח 1/3 כוס סוכר ו-175 גר' חמאה מהמקרר ומעבדים.
•
טורפים חלמון אחד עם 3 כפות מים קרים ומוסיפים בהדרגה לתערובת הקמח עד שנוצר בצק פירורים.
•
מוציאים את הבצק, לשים אותו לגוש אחיד, עוטפים אותו בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה.
•
לאחר חצי שעה, מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומרדדים עיגול.
•
מסדרים את עלה הבצק על תבנית משומנת בקוטר 25, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עשר דקות.
•
למלית- שמים את החמאה המומסת בקערה.
•
מוסיפים סירופ מייפל, סוכר חום, ביצה, 3 חלמונים וקוניאק.
•
טורפים את כל החומרים עם מטרפה לקרם סמיך ויוצקים את התערובת על הבצק האפוי (יש לצנן אותו קודם).
•
מפזרים על הקרם הקרמלי את הפקאנים השלמים כך שיכסו את כל הפאי.
•
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות.
•
כשפאי הפקאנים מוכן, מוציאים מהתנור ומצננים 10 דקות לפני שמשחררים אותו מהתבנית.
•
מגישים את הפאי חמים לצד כדור גלידה או או קר.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|