חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
אורז לסושי
2 כוסות אורז לסושי
2 ו- 1/4 כוסות מים
1/4 כוס חומץ אורז
1 ו- 1/2 כפות סוכר
1 כפית מלח
• שמים את האורז במסננת ושוטפים אותו היטב תחת מים שוטפים בערך 5 דקות.
• מניחים לאורז להתייבש בתוך המסננת ולהגיר נוזלים משך שעה.
• שמים את האורז בסיר כבד עם שתיים ורבע כוסות מים, מביאים לרתיחה קלה, מכסים את הסיר ומורידים לאש הכי קטנה.
• מבשלים בדיוק 10 דקות ומכבים את האש.
• משאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות בדיוק.
• בנתיים מערבבים 1/4 כוס חומץ אורז עם כפית מלח וכף וחצי סוכר עד שהם נמסים.
• כשהאורז מוכן, על מנת לצנן אותו, פורסים אותו על גבי תבנית גדולה.
• בוזקים את החומץ המתובל על האורז הפרוס, כפית אחר כפית תוך שהופכים אותו בקלות עם מזלג כדי שהטעמים ישתלבו.
• במקביל גם מנופפים על האורז עם מניפה או קרטון כדי לצנן אותו במהירות.
• כשהאורז מצטנן (בערך 30 דקות), אפשר לקחת גוש ולנסות ליצור כדור ביד.
• האורז מוכן כשאפשר לעצב ממנו איזה צורה שרוצים, אבל כשמנסים לפרק אותו הוא מתפורר בקלות ל"גרגר גרגר".
• משתמשים באורז להכנת הסושי.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים