| 
 
 | |  | 
    
  
      
	לחץ להדפסת המתכון
		| 
                            | קינואה פולאו | 
              | 
                    | מרכיבים : |  
                    | 2 כפות שמן 
                     1 עלה דפנה
                       
                       1 מקל קינמון
                      
                         1 תרמיל הל שחור
                   
                     4 גרגירי פלפל שחור
                 
                      
                     4 שיני ציפורן
                  
                     1/2 כפית זרעי כמון שלמים
                  
                      1/2  בצל סגול קצוץ
                     |  
                    | 1/4 כפית כורכום •
1 כף שום כתוש
 •
1 כף ג'ינג'ר כתוש
 •
1/2 כפית פלפל צ'ילי ירוק קצוץ
 •
3 כוסות לקט ירקות קפוא (במקרה זה כוס תירס, כוס אפונה וכוס גזר בריבועים)
 •
1 כפית גראם מסאלה
 •
1/2 כפית כמון
 •
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
 •
מלח לפי טעם
 •
3 כוסות מים
 •
3 כפות מיץ לימון
 •
חופן כוסברה קצוצה לקישוט
 |  | אופן הכנה : |  
                    | • שוטפים את הקינואה היטב במסננת תחת מים זורמים. •
משרים את הקינואה במים משך שלושים דקות לפחות.
 •
מסננים את הקינואה מהמים ומיבשים אותה בתוך מסננת.
 •
טוחנים בכלי מכתש ועלי 4 גרגירי פלפל שחור ו- 4 שיני ציפורן.
 •
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן.
 •
כשהשמן חם מוסיפים עלי דפנה, מקל קינמון ותרמילי הל משני סוגים (אפשר להשתמש בסוג אחד).
 •
מערבבים משך 30 שניות.
 •
מוסיפים 1/2 כפית זרעי כמון שלמים ואת הפלפל השחור והציפורן הכתושים.
 •
מערבבים ומוסיפים את הבצל הסגול.
 •
ממשיכים לאדות את הבצל עוד דקה.
 •
מוסיפים כורכום, שום כתוש, ג'ינג'ר ופלפל צ'ילי, וממשיכים לערבב עד שהבצל משקיף.
 •
מוסיפים את הקינואה וקולים אותה יחד עם הבצל תוך ערבוב משך 5 דקות.
 •
מוסיפים 3 כוסות של לקט ירקות לבחירתכם ומערבבים כדקה.
 •
מוסיפים גראם מסאלה, כמון טחון וזרעי כוסברה טחונים.
 •
מוסיפים מלח על פי טעם, מיץ לימון ו- 3 כוסות מים.
 •
לתבשיל נוזלי יותר מוסיפים עוד כוס מים.
 •
מערבבים את הקינואה וטועמים.
 •
מתקנים טעם ומביאים לרתיחה.
 •
מורידים לאש הכי קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים משך 30 דקות.
 •
אחרי 30 דקות, פותחים את המכסה ומפרידים את גרגירי הקינואה עם מזלג.
 •
מכסים את הסיר בחזרה לעוד 5- 10 דקות לסיום הבישול.
 •
מגישים את הקינואה פולאו חמה ובוזקים מעל חופן כוסברה.
 •
בתאבון.
 |  | 
 |  |   Rotev.co.il-מתכונים בוידאו | 
 
 |