|
|
עוגת ביסקוויטים מלכותית |
מרכיבים :
|
120 גר' שוקולד מריר משובח
1/2 כוס סוכר
4 כפות חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר
1 ביצה גדולה טרופה
לציפוי: 240 גר' שוקולד מריר משובח
קוביית חמאה לשימון התבנית
|
|
אופן הכנה :
|
• ממיסים 120 גר' שוקולד מריר בתוך בן מרי או במיקרוגל.
•
אם בחרתם במיקרו, הכניסו את השוקולד ל- 20 שניות כל פעם ובין לבין, הוציאו אותו וערבבו כדי לקבל שוקולד נוזלי.
•
מפוררים את הביסקוויטים עם היד לחתיכות בגודל של שקדים.
•
מערבבים את הסוכר עם החמאה הרכה (ביד או במיקסר) ומוסיפים את התערובת לתוך השוקולד הנמס.
•
מוסיפים את הביצה הטרופה לתערובת ומערבבים היטב. שימו לב שהביצה צריכה להיות טרייה מאוד או אורגנית שכן היא עוברת רק בישול קצר בתוך השוקולד.
•
מערבבים את שברי הביסקוויטים אל תוך השוקולד.
•
מורחים תבנית אייריש קייק (תבנית לחם ארוכה) עם קוביית חמאה ומצמידים עליה נייר אפייה גדול כך שיצפה את התחתית והדפנות.
•
גוזרים את שאריות הנייר ושופכים את תערובת השוקולד והביסקוויטים לתבנית.
•
מהדקים את התערובת הדביקה היטב על תחתית התבנית וארבעת הקצוות, כי זה יהיה החלק העליון של העוגה אחרי שנהפוך אותה.
•
מכניסים את העוגה למקרר ל-3 שעות לפחות לפני שנצפה אותה.
•
לחילופין אפשר להכניס ל- 45 דקות בפריזר.
•
מוציאים את העוגה מהמקרר או הפריזר, שולפים אותה עם נייר הפרגמנט והופכים על גבי רשת או צלחת.
•
ממיסים 240 גר' שוקולד בבן מרי או במיקרוגל.
•
מצפים את העוגה מכל הקצוות בקרם השוקולד ומחזירים למקרר לעוד שעתיים לפחות לפני ההגשה.
•
פורסים את העוגה ומגישים קר.
•
אפשר לשדרג את העוגה לטעמכם עם כל מרכיב שאתם אוהבים למשל להחליף כוס של ביסקוויטים שבורים בכוס אגוזים שבורים או 1/2 כוס אגוזים וחצי כוס צימוקים או כל פרי יבש חתוך.
•
אפשר גם להוסיף לבלילה חומרי טעם כמו 2 כפות ברנדי, רום או יין מתוק, כף גרידת קליפת תפוז או כפית תמצית וניל. אין גבול לאפשרויות.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|