חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
סטייק בשום
1 נתח סטייק ניו יורק (סינטה) במשקל 400 גר'
8 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס עבה
1 כף חומץ בלסמי
לקונפי שום: 1 ראש שום
1/2 כוס שמן זית
• מיבשים את הסטייק היטב עם מגבת או נייר.
• מכניסים את הסטייק לשקית אטומה ומוסיפים 2 כפות שמן זית, 8 שיני שום כתושות וכפית מחוקה של פלפל שחור גרוס גס.
• מעסים את הסטייק בשקית משך כ-5 דקות ומכניסים למקרר ל- 8 שעות או לילה.
• להכנת הקונפי, מקלפים את שיני השום השלמות ומכניסים לסיר קטן.
• מוסיפים שמן זית עד שהשינים מכוסות בשמן.
• מבשלים את שיני השום בשמן כ-30 דקות על חום נמוך ומערבבים כל כמה דקות.
• כשהשום משחים מעט ומקבל מרקם רך וטעם מתקתק, הקונפי מוכן.
• לצלייה: מוציאים את הסטייקים מהמקרר ומביאים אותם לטמפרטורת החדר.
• מנקים את הסטייק עם הידים מציפוי השום ובוזקים עליו מלח ופלפל.
• צולים את הסטייקים על גריל חם, כ-4 דקות מכל צד, או עד לדרגת הצלייה הרצויה.
• מוציאים את הסטייקים מהמנגל ונותנים להם לנוח כ- 5 דקות.
• מפזרים על הסטייק כף חומץ בלסמי ומעל כמה משיני השום עם מעט שמן.
• מגישים חם.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים