|
|
לחם סודה אירי |
מרכיבים :
|
3/4 כוס קמח חיטה מלאה מנופה
3/4 כוס קמח לבן מנופה
1/4 כוס סוכר
1 ו-1/2 כף אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית סודה לשתיה
1/2 כוס צימוקים זהובים
1/2 כפית זרעי קימל
3/4 כוס רוויון
2 כפות חמאה מומסות מראש
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
•
מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה, מוסיפים סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח.
•
מערבבים ומוסיפים את הצימוקים ואת זרעי הקימל.
•
מוסיפים לתערובת היבשה את הרוויון, ואת החמאה המומסת.
•
מערבבים עד קבלת תערובת בצק רטובה ומעט דביקה.
•
מניחים נייר כסף על תבנית ומתיזים עליו מעט שמן או מורחים בחמאה.
•
יוצרים כיכר לחם עגולה או מוארכת ומניחים את הלחם על התבנית.
•
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 35 דקות.
•
מוציאים את לחם הסודה מהתנור, מפזרים עליו מעט קמח ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|