|
|
קניידלך |
מרכיבים :
|
1/3 כוס מים
3 כפות שמאלץ (שומן עוף) או שמן זית
4 ביצים
כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
1 ו-1/4 כוסות קמח מצה
|
|
אופן הכנה :
|
• מערבבים בקערה 1/3 כוס מים, עם שמאלץ או שמן.
•
טורפים פנימה 4 ביצים, מוסיפים מלח, פלפל וקמח מצה.
•
מערבבים את קמח המצה בעדינות לתוך הביצים. ערבוב גס יקשה את הכופתאות בבישול.
•
מכסים את הבלילה ושמים במקרר ל- 30 דקות.
•
מחממים סיר גדול עם 4 ליטר מים.
•
מוציאים את הבלילה מהמקרר, מרטיבים את הידים עם מים, יוצרים עיגולים (לא הדוקים) ומניחים על מגש.
•
מכניסים את עיגולי הקניידלך לסיר, מכסים חלקית ומבשלים משך 40 דקות.
•
אם לא בטוחים שהכופתאות מוכנות, מוציאים אחת וחותכים במרכז. הצבע והמרקם צריכים להיות דומים בחוץ ובפנים.
•
כשהקניידלך מוכנים, מוציאים אותם מהמים ומעבירים למרק, או שומרים במעט מרק עד הבישול.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|