|
|
קניידלך אווריריים |
מרכיבים :
|
4 ביצים
1/2 כוס סודה (מים קופצים)
3 כפות שמן צמחי
2 כפיות מלח
קורט פלפל שחור
1 כוס קמח מצה
2 כפיות פטרוזיליה קצוצה
לבישול: 5 ליטר מים
כפית מלח
מעט שמן להרטבת הידיים
|
|
אופן הכנה :
|
• מפרידים את הביצים ומקפידים שאף טיפת חלמון לא תזלוג לתוך החלבון.
•
מקציפים את החלבונים לקצף קשה.
•
מוסיפים לקצף את החלמונים ומערבבים.
•
מוסיפים 1/2 כוס סודה רגילה ו-3 כפות שמן.
•
מוסיפים את קמח המצה, מלח ופלפל ומערבבים.
•
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה (לא חובה) ומערבבים.
•
מכסים את הכלי עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
•
מרתיחים 5 ליטר מים בסיר גדול ככל האפשר ומוסיפים להם כפית מלח.
•
מוציאים את בלילת הכופתאות מהמקרר, מרטיבים את הידיים עם שמן ויוצרים עיגולים קטנים מהבלילה.
•
יש לקחת בחשבון שכל כופתאה תכפיל את נפחה במים.
•
כשכל הכופתאות מוכנות, מעבירים אותן עם כף מחוררת לתוך המים הרותחים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית נמוכה משך 30 דקות.
•
מידי פעם מכניסים את הכף והופכים את הקניידלך בעדינות במים.
•
כשהכופתאות מוכנות, ניתן לשמור אותן במקרר בכלי מכוסה עם מעט מנוזלי הבישול.
•
לפני ההגשה, מניחים כמה כופתאות בכל קערת מרק ומוזגים מעל את המרק.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|