חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
פנקייק
1 כוס קמח לבן
1 ו-1/2 כפיות אבקת אפיה
50 גר' חמאה
קורט מלח
2 כפות סוכר
2 ביצים בינוניות
כפית תמצית וניל
1 כוס חלב רגיל
לטיגון: 50 גר חמאה
לציפוי: סירופ מייפל
אבקת סוכר
• קינמון
• שמים את החמאה בכלי למיקרו וממיסים אותה (בערך חצי דקה).
• מניחים את החמאה בצד כ- 5 דקות ומערבבים מידי פעם, כדי שתצטנן.
• מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפיה וקורט מלח.
• בכלי נפרד, טורפים את שתי הביצים עם הסוכר.
• מוסיפים לביצים את החמאה המומסת וממשיכים לערבב עם מטרפה.
• מוסיפים תוך טריפה גם את תמצית הוניל ואת כוס החלב.
• מוסיפים את הקמח לתוך עיסת הביצים, כף אחר כף תוך טריפה, עד שמתקבל מרקם של נוזל סמיך ומעט תפוח.
• מכסים את הכלי עם בלילת הפנקייק ומניחים בצד למשך 30 דקות.
• מוציאים את הבלילה מהמקרר ומעבירים לקומקום מזיגה (אפשר גם לצקת עם כף מרק).
• ממיסים קוביית חמאה על מחבת בחום בינוני ומניחים עליו את חישוק הפנקייק.
• אפשר גם לוותר על החישוק ולמזוג כף מצקת ישירות על המחבת החמה.
• כשהחמאה מבעבעת, מוזגים מבלילת הפנקייק לחישוק או למחבת.
• ממתינים בערך 2 דקות (בפנקייק הראשון) וכאשר רואים שהחביתית מזהיבה בקצוות ומתמלאת בחורים קטנים מלמעלה, מסירים את החישוק והופכים את הפנקייק עם תרבד מתכת שטוח לעוד כדקה.
• מוציאים את הפנקייק המוכן לצלחת הגשה.
• מורידים מעט את האש ומוסיפים עוד חמאה.
• מטגנים את שארית הפנקייס, אחד אחרי השני, מוסיפים מידי פעם חמאה.
• אחרי הפנקייס הראשונים המחבת מתחמם והטיגון יקח בבערך דקה מצד אחד, ופחות מדקה לצד השני.
• מערימים את כל החביתיות על צלחת ומפזרים מעל סירופ מייפל.
• בוזקים על ערמת הפנקייקס אבקת סוכר וקימון.
• מגישים חם.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים