|
|
פיצה עוף |
מרכיבים :
|
2 חזה עוף חתוכים לקוביות בגודל ביס
1 בצל סגול גדול קלוף
1/2 כוס רסק עגבניות
1 ו-1/2 כוסות גבינת בוקונצ'יני או מוצרלה או גבינת צ'דר
7 עלי בזיליקום
2 כפיות תבלין עוף
גוש בצק פיצה מוכן או קנוי (מתכון מצורף בהערות)
2 כפות שמן זית
|
|
אופן הכנה :
|
•מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית על אש בינונית, וצולים את נתחי חזה העוף עם 2 כפיות תבלין עוף לבחירתכם עד שהם מלבינים (בערך 6-8 דקות).
•
מאחר והנתחים יתבשלו עוד עם הפיצה, חשוב לא לבשל את נתחי העוף יותר מידי על מנת שלא יתייבשו.
•
מכבים את האש ומניחים לעוף לנוח כ- 5 דקות.
•
בנתיים מסדרים את בצק הפיצה על תבנית.
•
מפזרים על הבצק את רסק העגבניות, בעזרת כף או מרית, ומשאירים כסנטימטר בצק נקי בקצוות.
•
בוזקים מעל הפיצה את עשבי התיבול האיטלקים או הרב דה פרובאנס.
•
חותכים את הבצל הסגול לרבעי סער ומסדרים אותם על רוטב העגבניות.
•
מסדרים מעל את נתחי העוף ומעל הכל מפזרים חתיכות של גבינת בוקונצ'יני או מוצרלה, או לחילופין-גבינת צ'דר מגורדת.
•
מכניסים את הפיצה לתנור שחומם מראש ל- 240 מעלות משך 5 דקות.
•
אחרי 5 דקות, מורידים את החום ל- 220 מעלות ואופים עוד 10- 15 דקות, או עד שהגבינה נמסה כולה.
•
כשהפיזה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור ומפזרים מעל עלי בזיליקום טריים.
•
מצננים כמה דקות, חותכים ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|