|
|
עוגת טירמיסו |
מרכיבים :
|
300 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
3 חלמונים
120 גרם אבקת סוכר
חבילת בישקוטים
1 כף קפה נמס חזק
1 כף ליקר אייריש קרים
אבקת קקאו לציפוי
|
|
אופן הכנה :
|
•מכינים קערה עם 400 מ"ל קפה נמס חזק ומניחים לקפה התקרר.
•
מקציפים את שלושת החלמונים תוך כדי הוספת אבקת הסוכר עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.
•
מוסיפים את גבינת המסקרפונה וממשיכים לערבב היטב.
•
מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת נוקשה ויציבה.
•
מקפלים את הקצפת אל תוך הקרם, עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
•
מוציאים את הקפה מהמקרר ומוסיפים לו את הליקר.
•
מורחים שכבה אחידה של קרם על תבנית פיירקס בינונית.
•
טובלים את הבישקוטים טבילה רק בחלקם התחתון השטוח בקפה, נותנים לעודפי הקפה לטפטף חזרה לכלי.
•
מניחים את הבישקוטים הרטובים בזהירות על שכבת הקרם (חלקו העליון של הבישקוט נשאר יבש).
•
מורחים שכבה נוספת של קרם על הבישקוטים ושוב שכבה של בישקוטים ועליה שכבה של קרם.
•
בעזרת מסננת עדינה מפזרים על הטירמיסו שכבה אחידה של אבקת קקאו.
•
מעבירים למקרר או למקפיא.
•
ניתן להקפיא את העוגה ולהוציאה לטמפרטורת החדר, חצי שעה לפני ההגשה.
•
או לאחר שקפאה להעביר לשמירה במקרר עד להגשה.
•
פורסים וומגישים עם כפית.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|