|
|
עוף קצוץ בבזיליקום |
מרכיבים :
|
200 גר' חזה עוף או בשר לבן ( משאירים מעט שומן) טחון או קצוץ דק
2 כפות שמן
4 שיני שום, קצוצות גס
2 כפות פלפל צ'ילי אדום וירוק טרים חתוכים גס
2 פלפלים ירוקים חצי-חריפים ארוכים טריים
1/2 כוס שעועית ירוקה ארוכה חתוכה לפרוסות
1 כף רוטב סויה כהה
3 כפות רוטב סויה
1 כף סוכר
|
עד 4 כפות מים או ציר עוף
•
1 ו-1/2 כוסות עלי בזיליקום
•
1/2 כפית מלח
|
אופן הכנה :
|
• כותשים את הצ'ילי האדום, השום ו-1/2 כפית מלח, בכלי מכתש ועלי, או מכניסים לשקית אטומה ומועכים עם פטיש שניצלים.
•
פורסים את הפלפלים הירוקים לפרוסות אלכסוניות. אם לא רוצים מנה חריפה מסירים את הגרעינים.
•
מחממים ווק או מחבת עמוק עם שתי כפות שמן על אש גבוהה.
•
מוסיפים את תערובת השום והצ'ילי ומזהיבים כמה שניות.
•
מוסיפים את העוף הקצוץ ומקפיצים עד שהוא לבן כולו.
•
מוסיפים את רוטב הדגים, שני סוגי רוטב סויה, וכף סוכר.
•
מוסיפים את רצועות הפלפלים הירוקים ואת השעועית הירוקה ומקפיצים עוד 2 דקות על האש הגבוהה.
•
אם התבשיל מתייבש מוסיפים בין כף עד 4 כפות מים או ציר.
•
מכבים את האש, ומערבבים פנימה את עלי הבזיליקום.
•
מגישים בקערה עם אורז ליד.
•
אפשר להגיש עם ביצת עין מטוגנת בצד.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|