חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
ביף בורגיניון
100 גר' בייקון
1 קילו ו- 350 גר' בשר כתף או פילה מדומה חתוך לקוביות גדולות
מלח ופלפל
1/3 כוס קמח
2 כפות שמן קנולה
6-7 כפות חמאה
1/2 כוס ברנדי
4 גבעולי פטרוזיליה
1 גבעול סלרי גדול ללא עלים
4 גבעולי טימין
2 שיני ציפורן
• 2 עלי דפנה
• 2 בצל לבן קצוצים
• 3 שיני שום גדולות קצוצות
• 2 גזרים פרוסים לעיגולים
• 1 כף רסק עגבניות
• 1 בקבוק יין אדום יבש
• 2-3 כוסות ציר בקר
• 450 גר' בצלי פנינה טרים
• 450 גר' פטריות שמפיניון פרוסות
• 1 קילו תפוחי אדמה זעירים
• ממלאים סיר קטן עם ליטר מים וכפית מלח.
• מביאים לרתיחה, ומכניסים את הבייקון ל- 3 דקות.
• מסננים את המים ומניחים את הבייקון בצד.
• מנגבים את קוביות הבשר היטב ובוזקים עליהם בנדיבות מלח ופלפל שחור.
• מכניסים את הקמח לשקית אטומה ומכניסים לשקית 1/2 מכמות הבשר.
• מקפיצים את השקית כדי לוודא שכל הבשר מצופה בקמח וחוזרים על כך עם יתרת הבשר.
• מחממים סיר גדול על חום בינוני גבוה, וממיסים כף וחצי חמאה עם כף שמן.
• כשמתחיל לבעבע מניחים את קוביות הבשר אחת אחת בסיר וצולים אותן מכל הכיוונים (בערך 7 דקות). אם אין מקום לכל הבשר, צולים כמה נגלות ומוסיפים שמן אם יש צורך.
• כשכל הבשר מושחם, מניחים אותו בסיר נפרד ושופכים מסיר הטיגון את שאריות השמן.
• מוסיפים לסיר את הברנדי ומחזירים לאש גבוהה.
• מרתיחים את הברנדי משך כדקה ומערבבים כל העת, כדי שהשאריות שדבוקות על הסיר, ישביחו את טעם הברנדי.
• מסירים את הברנדי מהאש ושופכים אותו לסיר החדש עם הבשר הצלוי.
• מסירים את העלים מגבעולי הפטרוזיליה ושמים אותם בצד.
• לוקחים גבעול סלרי רחב, שמים עליו את גבעולי הפטרוזיליה העירומים, הטימין ועלי הדפנה, וקושרים יחד עם חוט מטבח.
• נועצים את שיני הציפורן בסלרי.
• מחזירים את הסיר הריק לאש בינונית וממיסים כף חמאה.
• חותכים את הבייקון המבושל לקוביות ומטגנים 2-3 דקות.
• מוסיפים את השום הקצוץ, הבצל הקצוץ והגזר ומאדים עוד 5 דקות-בוחשים מידי פעם.
• מוסיפים כף רסק עגבניות ומבשלים עוד דקה.
• מוסיפים את היין, את בוקה הסלרי עם התבלינים ואת קוביות הבשר הצלוי.
• מוסיפים ציר בקר עד שכל החומרים מכוסים (בין שתים לשלוש כוסות).
• מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על אש בינונית נמוכה משל כ- שלוש וחצי עד ארבע שעות, עד שהבשר רך ומתפורר.
• בנתיים, מחממים מחבת עמוקה (עם מכסה), עם כף חמאה ומקרמלים את בצל הפנינה עם מלח ופלפל עד שהם שחומים.
• מוסיפים למחבת 2 כוסות מים, מכסים אותו חלקית ומבשלים כ- 15 דקות עד שהבצלים רכים.
• בסיר נפרד, מאדים את פרוסות הפטריות בכף חמאה משך 8 דקות על אש בינונית, עד שהנוזלים מתאדים.
• שמים בסיר נפרד את תפוחי האדמה עם הקליפה, מוסיפים כף מלח ו-1/2 כפית פלפל,ומים עד לכיסוי של התפודים.
• מבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
• כשתפוחי האדמה רכים, מסננים את המים מהסיר ומחזירים אותו לאש.
• מאדים את שארית המים ומוסיפים את עלי הפטרוזיליה וכף חמאה, ומשחימים כמה דקות.
• כשהבשר מוכן, מוציאים את ה"בוקה גרני" של גבעול הסלרי ומשליכים.
• מוסיפים לתבשיל את בצלי הפנינה עם מעט נוזלים ואת הפטריות ומערבבים.
• מגישים את הביף בורגיניון עם התפודים בחמאה ופטרוזיליה.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים