|
|
עוגת שוקולד לפסח |
מרכיבים :
|
360 גר' פתיתי שוקולד מריר לבישול
13 כפות חמאה או מרגרינה (180 גר')
1/4 כפית מלח
6 ביצים גדולות
1 ו-1/2 כוסות סוכר
1/4 כוס ליקר קפה (לא חובה)
אבקת סוכר או קקאו לקישוט
קצפת לקישוט (לא חובה)
|
|
אופן הכנה :
|
• מצפים תבנית אפיה בקוטר 22 סנטימטר בחמאה או מרגרינה.
•
ממיסים יחד את השוקולד עם קורט מלח ויתרת החמאה, במיקרוגל (פותחים כל 2 דקות ומערבבים) או בקערה על גבי סיר מים רותחים (בן מרי).
•
ניתן להוסיף לקערת השוקולד ליקר קפה לטעמכם.
•
בקערת המיקסר, מקציפים יחד 6 ביצים גדולות עם כוס וחצי סוכר משך 10 דקות.
•
מקפלים בעדינות את תערובת החמאה והשוקולד אל תוך קציפת הביצים.
•
שופכים את הבלילה לתוך התבנית המשומנת.
•
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך שעה ו-25 דקות.
•
מוציאים את העוגה מהתנור כשרואים שהקצוות מתחילים להפרד מדפנות התבנית.
•
נועצים קיסם עץ במרכז העוגה.
•
הקיסם אמור לצאת רטוב מעט אך לא מצופה לגמרי.
•
מצננים את העוגה לחלוטין על רשת לפני שהופכים אותה על מגש.
•
בוזקים מעל אבקת סוכר וקקאו.
•
אפשר גם להגיש עם שמנת.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|