|
|
קטשופ |
מרכיבים :
|
2 קופסאות שימורים של עגבניות שלמות קלופות במים (420 גר' כל קופסא)
1 בצל בינוני קצוץ
1 כף רסק עגבניות
1 כף שמן צמחי
2/3 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס חומץ
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית קינמון
|
|
אופן הכנה :
|
• מכניסים את העגבניות עם הנוזלים לבלנדר ומעבדים לרסק אחיד.
•
מחממים סיר עם כף שמן וקולים את הבצל הקצוץ עד הזהבה כ-5 עד 8 דקות.
•
מוסיפים לסיר הבצל את העגבניות המרוסקות, כף רסק עגבניות מוכן, 2/3 כוס סוכר חום, 1/2 כוס חומץ רגיל או חומץ תפוחים, מלח, פלפל שחור, פלפל קאיין וקינמון.
•
מערבבים ומביאים לרתיחה.
•
מורידים לאש בינונית נמוכה, ומבשלים עם מכסה פתוח כשעה.
•
מערבבים מידי פעם.
•
חשוב בעיקר לערבב לקראת הסוף על מנת שהעגבניות לא תדבקנה לתחתית הסיר.
•
לאחר כשעה, מכבים את האש ומצננים עוד שעה.
•
מכניסים את התערובת לבלנדר וטוחנים לקטשופ דק.
•
שומרים את הקטשופ במקרר בכלי עם מכסה אטום.
•
הקטשופ ישמר במקרר למשך שלושה שבועות, וניתן גם להקפיא חלק ממנו.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|