|
|
קונפי שום |
מרכיבים :
|
4 ראשי שום מחולקים לשיני שום קלופות (כ-200 גר')
1 כוס שמן זית
אופציונאלי: פלפל שאטה קטן
1/2 כפית מלח
|
|
אופן הכנה :
|
•שמים סיר קטן כבד על אש בינונית, ומוסיפים את שיני השום הקלופות.
•
מוסיפים כוס שמן ומביאים לביעבוע קל.
•
ממשיכים לבשל כ- 15 עד 20 דקות.
•
השום צריך להזהיב מעט אך לא להגיע להשחמה.
•
כ- 5 דקות לפני הסיום, אפשר להוסיף מלח ופלפל שטה קטן (לא חובה.
•
כשהקונפי מוכן, מצננים.
•
ניתן לשמור את הקונפי במקרר משך שבוע ולהשתמש כתוספת או בסיס לרטבים, בשר ותוספות.
•
אפשר גם לסנן את השמן ולהשתמש בו בנפרד, או למעוך כמה שינים ולהוסיף לתבשילים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|