|
|
אוזני המן דבש ואגוזים |
מרכיבים :
|
2.5 כוסות קמח
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/3 כוס סוכר
4 כפות שמנת מתוקה
2 חלמונים
1 כף קליפת תפוז מגוררת
100 גר' צימוקים
1 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון טחון
|
5 כפות דבש
•
אבקת סוכר לציפוי
|
אופן הכנה :
|
• שמים בקערת המיקסר את החמאה הקרה, 1/3 כוס סוכר, 2 חלמונים ו-4 כפות שמנת מתוקה.
•
מפעילים את המיקסר כדקה וחצי, עד שמתקבלת תערובת אחידה צמיגית.
•
מוסיפים 2 וחצי כוסות קמח וגרדת תפוז ומקציפים עוד כדקה עד שהבצק אחיד ומגובש.
•
עוטפים את הבצק המוכן בניילון נצמד ושמים במקרר למשך כשעה.
•
בנתיים שמים במעבד המזון את האגוזים, הצימוקים כוס סוכר, קינמון ו-5 כפות דבש.
•
מעבדים את המילוי לתערובת אחידה, כ- 2 דקות.
•
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח עבודה מקומח, לעלה בעובי חצי סנטימטר.
•
בעזרת כוס, קורצים עיגולים בקוטר 8 סנטימטר.
•
שמים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול, ומקפלים כמו מעטפה.
•
אפשר להדביק עם מעט מים או ביצה.
•
מסדרים את אוזני המן על תבנית עם ניייר אפיה.
•
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד שהבצק משחים מעט (כ- 20-15 דקות).
•
מצננים את אוזני המן כמה דקות, וזורים מעל אבקת סוכר, בעזרת מסננת.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|