|
|
קוסקוס מלא עם ירקות |
מרכיבים :
|
1 וחצי כוסות מים רותחים
1 בצל בינוני
3 שיני שום
2 גזרים
1 קישוא
1 בטטה
1 גבעול כרישה
1/2 כרובית קטנה
1/2 כרוב ירוק קטן
|
300 גר' דלעת
•
3 גבעולי סלרי עלים, גבעול קצוץ בנפרד מהעלים
•
1 שורש שומר (לא חובה)
•
1/2 צרור פטרוזיליה
•
1/2 צרור כוסברה
•
2 כפות שמן זית בכבישה קרה
•
1 כף פפריקה מתוקה
•
1 כפית כמון
•
1/4 כפית כורכום
•
מלח ופלפל
|
אופן הכנה :
|
• שמים את הקוסקוס בקערה ומוסיפים עליו את המים הרותחים.
•
מוסיפים בערך כפית מלח וזילוף שמן זית, סוגרים את הכלי עם מכסה וממתינים בין 5 ל-7 דקות שהקוסקוס יהיה מוכן.
•
כשהקוסקוס מוכן, מפרידים את הגרגירים עם מזלג.
•
בנתיים, קוצצים את כל הירקות לחתיכות גדולות.
•
מחממים 2 כפות שמן בסיר ומשחימים את הבצל כ-2 דקות.
•
מוסיפים את השום ומקפיצים עוד דקותיים.
•
מוסיפים את קוביות הירקות לפי הסדר, גזר, דלעת, בטטה,כרובית סלרי גבעולים, וקישוא.
•
מערבבים עוד כמה דקות עד שהירקות רכים למחצה.
•
מוסיפים לסיר מים עד סופו ומביאים לרתיחה.
•
מורידים לאש נמוכה, ומנקים את הקצף מהסיר.
•
מוסיפים פפריקה, כמון, כורכום, מלח ופלפל וטועמים.
•
מכסים את הסיר מובשלים משך 20 דקות.
•
מוסיפים את הכרוב קצוץ לרצועות דקות ואת עלי הסלרי, ומבשלים עוד 5 דקות.
•
מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים היטב.
•
מגישים עם הקוסקוס שהכנו מראש.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|