חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
רושטי - לביבת תפוח אדמה
2 תפוחי אדמה גדולים
75 גר' חמאה
מלח ופלפל
• מנקים את תפוחי האדמה אך לא קולפים אותם.
• שמים את תפוחי האדמה בסיר עם מים, מדליקים אש בינונית, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
• מבשלים 10 דקות מרגע הרתיחה.
• מוציאים את תפוחי האדמה ומניחים להם להצטנן כמה שעות או משך לילה.
• כשתפוחי האדמה קרים, מקלפים בזהירות את הקליפה.
• מגרדים את תפוחי האדמה במגרדת גסה.
• מוסיפים לתפוחי האדמה מלח ופלפל לפי טעמכם (יותר מלח מהרגיל כי תפוחי אדמה סופחים מלח ומעלימים את טעמו).
• שמים 4 כפות חמאה (50 גר') במחבת עגולה ומפזרים מעל את תפוחי האדמה המגורדים.
• יש להקפיד כי שכבת תפוח האדמה תכסה את כל המחבת בגובה של סנטימטר לפחות.
• שמים את המחבת על אש בינונית ומתחילים לבשל את הרושטי.
• אחרי דקותיים מערבבים והופכים את תפוחי האדמה כך שיספגו לגמרי בחמאה.
• הופכים את תפוחי האדמה במחבת מספר פעמים כך שחלקם מתחילים להשחים.
• אחרי 8-10 דקות, מהדקים את תפוחי האדמה עם תרווד למחבת, ומקנים להם צורה של לביבה גדולה (טורטייה).
• מפזרים עוד כמה קוביות חמאה קטנות מעל הרושטי.
• מניחים לרושטי ללא ערבוב למשך עוד 8-10 דקות עד שכל הצד על המחבת משחים.
• אפשר גם לכסות את המחבת במכסה בשלב זה, אך לא הכרחי.
• כשצד אחד מוכן, הופכים את הרושטי אל צלחת בגודל המחבת, ומחליקים את הצד שלא נאפה למחבת, למשך עוד 5-8 דקות.
• מוציאים את הרושטי לנייר סופג.
• חותכים את הרושטי למשולשים ומגישים חם.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים