חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

איך תהפכו את השמרים לחברים הכי טובים שלכם


אז ראשית כל, נעים להכיר- שמרים או בשמם המדוייק והמדעי יותר- שמר האפייה,
הן ראשית כל יצור חי. נכון שהאבקה או הקוביה בסופר נראות כמו חומר סיננטטי לחלוטין, אך מדובר ביצור חי שדורש תנאי חיים מיטביים להתקיימותו והוא אף מתרבה ובעל אינטלגנציה בסיסית מאוד.

השמרים כיצור חי זקוקים לחמצן, מזון ותנאי מחיה מיטביים כדי להתרבות ולהתקיים. למרות שהם יצורים חיים המתבססים על חמצן, ביכולתם לבצע גם נשימה בלתי אירובית, דבר שמתבצע לרוב בעיקר בעיתות עקה. מזונם של השמרים הוא הגלוקוז אותו הם מפרקים בתהליך התסיסה שלהם בין השאר גם לגז CO2. הגז הנפלט בתהליך זה של פירוק הסוכר, משמש בעת אפייה להתפחה של המאפים וליצירת ארומה וצורה מיוחדת למאפים שבהם עושים שימוש בשמרים.

אז מה שמרים צריכים כדי לחיות ולהיות מאושרים?
בעיקרון לא צריך להתאמץ יותר מדי כדי לעשות את השמרים שלכם מאושרים ופעילים. תנו להם סביבת חיים בטמפ' של 35 מעלות צלזיוס, סוכר וקצת קמח , הגנו עליהם מפני חיידקים שמצויים באוויר, והם כבר יעשו את שלהם. אם תשמרו אותם במקרר, הם יכנסו למצב של נבג יבצעו נשימה שלא בעזרת חמצן וישמרו לפחות לעוד חודש במצב הזה. בשיטה הזו אגב, רק באמצעים תעשייתים גדולים יותר ובאמצעות ייבוש מים מסביבת השמרים, מייצרים את השמרים הטריים הנמכרים בסופר של חברת שמרית.

(בתמונות: ייצור שמרים במפעל פאקא שמרים- התמונות באדיבות חברת שמרית)


אחסון השמרים ואופן השימוש בהם
כאמור, השמרים התעשייתים בהם תתקלו בסופר, לרוב ישמרו במקרר ולא בכדי. בצורה הזו, הם נשמרים פעילים ו"בריאים". ובכל זאת, במהלך הקנייה חשוב מאוד לבדוק את תאריך תוקף אריזת השמרים. בנוסף, אם אתם קונים את שקית ה-50 גר' של השמרים, קיים בה חלון שקוף שדרכו ניתן לראות את גרגרי השמרים. האם הם מופרדים זה מזה? האם יש להם צבע חום בהיר? חשוב גם לבדוק שהאריזה אינה נפוחה, אם כן- אין להשתמש בה! ולבסוף, עם ההגעה הביתה, הכניסו את השמרים לבטן המקרר במקום שבו הטמפ' נשמרת יחסית קבועה. ואל תשכחו לבדוק את תאריך התוקף בבואכם להשתמש באריזת השמרים הזו. אם התאריך עוד רחוק מפג התוקף, ניתן להשתמש בשמרים ללא חשש שכן קרוב לוודאי שהם יעשו את עבודתם כנדרש. שימו לב לאופן השימוש הנכון- שמרים באריזה (גרגרים) יש להוסיף לחומרים היבשים- סוכר, קמח וכדומה ולהמתין לתפיחה ראשונית. שמרים בקוביה יש להמיס במעט מים וללא לשכוח את כמות הנוזלים בהם המסתם את הקוביה בכמות המים הנדרשת לכלל המתכון.

אם תאריך התוקף מתקרב, או שמדובר באותו יום, ניתן לבדוק האם השמרים עדיין פעילים ובריאים באמצעות בדיקת תסיסה פשוטה.

לבדוק האם השמרים כשירים לשימוש במס' דקות
מוסיפים את השמרים בקוביה או בשקית לחצי כוס מים פושרים בטמפ' נעימה למגע יד. מוסיפים כפית סוכר אחת לא גדושה מדי, ובוחשים היטב. נותנים לתמיסה לנוח למשך 10-15 דק'. בתום זמן זה בודקים את התמיסה- אם נוצר עליה קצף סמיך ומבעבע שניתן לראות באופן ממשי, השמרים בהחלט כשירים לשימוש וניתן להמשיך להשתמש בשמרים כפי שכתוב במתכון.

מה קורה אם יש תסיסה דלילה? זה אומר שהשמרים שלכם כבר לא כ"כ בריאים ויש סיכוי טוב שהמאפה שלכם לא יתפח מספיק. ניתן להשתמש בשמרים הללו, אך מומלץ להוסיף להם חיזוק בדמות שמרים טריים שנקנו זה עתה.

ואם אין תסיסה בכלל? שפכו את התמיסה ולכו לסופר...השמרים שלכם כנראה כבר מתים, והם אינם פעילים יותר. מומלץ שלא להשתמש בשקית זו בכלל ולרכוש אריזה חדשה.

ושתהיה אפייה נעימה.

⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים