|
צ'אך
|
|
שם לועזי : Silverside
הצ'אך או צ'ך הוא נתח בשר גדול בצורה מלבנית הלקוח מאזור הירך האחורית של הפרה. רובו של הנתח סיבי וקשה אך הוא הוא מכיל גם שומן ולכן מתאים מאוד לטחינה בהמבורגר או נקניקיות שכן השומן שנמס בזמן הבישול, מרכך את הבשר ומעצים את טעמיו. ולאחר יישון, בשר הצ'אך מתאים גם לצלי קדרה ממושך בגלל הרקמות שמוסיפות ג'לטין לרוטב ומעניקות לו טעם בשרי עז.
צ'אך נקרא נתח 15 מתוך חלקי הפרה.
בפינה של הצ'אך יושב השפיץ-צ'אך
שהוא נתח משובח שמתאים גם לצלייה כסטייק או רוסטביף.
שמות נוספים : ירכה, צ'ך, צ'אק
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|