חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

פונדן

שם לועזי : Fondant

פונדן פונדן או פונדנט הוא שם גנארי לקרם מתוק על בסיס אבקת סוכר, המשמש למילוי או ציפוי עוגות, מאפים וממתקים. בצורתו הפשוטה, הפונדן מורכב מאבקת סוכר שחוממה עם מים ולעיתים לימון, הוקצפה או הוזלפה על מאפה או עוגה, והתקשתה לזיגוג קשיח. דוגמה לפונדן פשוט הוא ציפוי הסוכר הקשיח על גבי סופגניות. יש גם מעדני חלב או סויה המורכבים מפונדן. הסוג הידוע יותר של הפונדן, הוא בצק הסוכר המוכן המשמש על פי רוב לציפוי עוגות מיוחדות כגון עוגות חתונה, עוגות לתחרויות וכד'. פונדן בצק הסוכר, עשוי על פי רוב מאבקת סוכר, ג'לטין או אגר, גלוקוז, שומן מוקשה וחלבון ביצה. כיום מרבית אנשי המקצוע משתמשים בעלים של בצק סוכר מוכן המכונים RFM. ה- RFM הוא בצק סוכר קל ונוח לעיבוד שהומצא ב- 1988 על ידי השף הישראלי רוני פרדי מרדכי ושמו ונגזר מראשי התיבות של שמו Roni Fredy Mordechai. ניתן להשיג פונדן באבקה או בצק סוכר מוכן בחנויות לדברי מאפה, ואפשר גם להכין פונדן ביתי מאבקת סוכר, לימון, חלבון ביצה ותמצית טעם או צבע מאכל.
שמות נוספים : fon-dunht, בצק סוכר, RFM,פונדנט



מתכונים ומידע נוסף:
בצק סוכר RFM




חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מילון אוכל


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים