חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל






מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

תבלין הל

שם לועזי : Cardamom

תבלין הל הל הינו תבלין המופק מתרמילי צמח בעל שם דומה, ממשפחת הג'ינג'יר (זנגוויל). קיימים בשוק מספר זני הל, כמו הל ירוק, הל שחור, הל אפריקאי ועוד. שני הזנים המובילים הם ההל הירוק Elettaria שמכונה גם ההל האמיתי ומופץ בצורת תרמילים או אבקה מהודו ואינדונזיה; וההל השחור Amomum שתרמיליו כהים וגדולים יותר, ומופץ דרך אסיה ואוסטרליה. תרמילי ההל מכילים עד 20 זרעים בכל תרמיל, הם נקטפים ומיובשים בשמש, מקולפים ומיובשים שנית כזרעים לפני טחינתם לאבקה. לאחר שקולפו מהתרמיל, הזרעים יאבדו חלק מטעמם, לכן שפים רבים מיבשים את הזרעים בעצמם. את תבלין ההל ניתן למצוא בשווקים בצורת תרמילים, כזרעים או כאבקה. בשל טעמו המיוחד, משמש ההל הן בתיבול מאכלים מתוקים דברי מאפה ומשקאות, והן לתיבול מאכלי בשר ודגים. ההל הוא חלק מתערובות תבלינים פופולריות כמו חוויאג' בתימן, ראס אל חנות במרוקו,וגראם מסאלה בהודו.
שמות נוספים : קרדימון Elaichi Amomum



מתכונים ומידע נוסף:
מתכון אורז הודי מוקפץ עם ירקות
מתכון גלידת פיסטוקים והל



חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מילון אוכל


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים

מתכונים למימונה