חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל






מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

פבלובה

שם לועזי : Pavlova

פבלובה מנת קינוח מפורסמת המורכבת מקצף ביצים מוקשה (מרנג), אפוי בצורת עוגה, קשה מבחוץ ורך מבפנים, הנאפה עם סוכר, חומץ וקורנפלור (או מלח) עד התקשות. על בסיס המרנג מזלפים שכבות של קצפת ופירות יער בעלי גוון חמוץ. המנה נקראת על שמה של רקדנית הבלט אנה פבלובה, ויש אומרים כי הומצאה לכבוד ביקורה באוסטרליה וניו זילנד בשנות ה-20. זה שנים שאוסטרליה וניו זילנד, מתכתשות בינהן על מקור העוגה, מאבק שהוכרע רק לאחרונה בעקבות מחקר מעמיק של פרופ' הלן ליץ' מאוניברסיטת אוטגו בניו זילנד. ליץ' חקרה ומצאה כי מקור המתכון ב-1929 בניו זילנד, ופרסמה מחקר ששמו "הפבלובה - אבוצליה של מאכל לאומי". כל זה כמובן לא מפריע לאוסטרלים, להמשיך ולנכס את הפבלובה לעצמם, ולעורר בכך את כעסם של תושבי ניו-זילנד. ההבדל הבולט בין הגרסאות של הפבלובה, הוא תוספת של פרי פסיפלורה בגרסה האוסטרלית, מול תוספת של קיווי בגרסה הניו-זילנדית.




מתכונים ומידע נוסף:
מתכון עוגת פבלובה אוסטרלית




חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מילון אוכל


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים

מתכונים למימונה