חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל






מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

לוביה

שם לועזי : Lubia Bean

לוביה לוביה היא סוג של שעועית, המזכירה מאוד את השעועית הירוקה, אך תרמיליה דקים וארוכים יותר, (יכולים להגיע עד 70 סנטימטר!), וזמן הבישול שלה כמעט כפול. בארץ ניתן למצוא לוביה ירוקה או לוביה טריה, ברוב השווקים בין מאי לספטמבר. כאשר מייבשים את גרגירי הלוביה, היא תראה כמו שעועית לבנה קטנה, עם נקודה שחורה דמויית עין במרכזה, לכן היא נקראת גם Black Eyed Peas (שעועית העין שחורה). טעמה מזכיר את טעם השעועית הלבנה, אך היא בעלת מרקם חמאתי עדין יותר. למרות שהיא נחשבת למאכל מקובל לראש השנה, בחלק מהעדות, שכן היא מסמלת לבלוב והתחלה חדשה, לא קל למצוא לוביה יבשה בחנויות בארץ, להוציא בשווקי תבלינים ובחלק מחנויות הטבע. הלוביה היא גם בריאה וגם רזה (פחות מ-200 קלוריות לכוס לוביה יבשה מבושלת), והיא מהווה מקור מצויין לסידן חומצה פולית ויטמין A וברזל.
שמות נוספים : Black Eyed Peas, לוביה יבשה, לוביה ירוקה, שעועית העין השחורה



מתכונים ומידע נוסף:
תבשיל בשר ולוביה יבשה




חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מילון אוכל


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים

מתכונים למימונה