חפש מתכון
מתכונים קלים מתכונים לחג מתכונים בוידאו טיפים לבישול מתכוני בריאות מתכונים דיאטטים מתכונים לילדים מתכוני עמים מתכוני שפים מילון אוכל


הצטרפו אלינו



הצטרפו לניוזלטר

קבלו מתכונים למייל

מנות ראשונות
מנות עיקריות
מנות אחרונות
מתכונים קלים להכנה

מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אגסים  ארוגולה  ארטישוק  בטטה  ברוקולי  חזרת  כרובית  סלק  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  שעועית  תירס  תרד 

מדריך אוכל ובישול
מדריך מסעדות
אתרי מתכונים
פורום בישול

רוטב סרירצ'ה
שם לועזי : Sriracha Sauce

רוטב סרירצ'ה רוטב סרירצ'ה הוא רוטב צ'ילי תאילנדי חריף, ששמו נגזר משמה של העיר סי רצ'ה שבמרכז תאילנד, שם יוצר לראשונה. כיום הסרירצ'ה מוכר בכל העולם, בעיקר תחת הברנד Huy Fong Foods (היי פונג פוד) תחתיו הופץ בארצות הברית ואירופה. יש אף המכנים אותו רוטב התרנגול בשל הציור המופיע על העטיפה שלו, אף כי במקור הוא יוצר עבור פירות ים. הסרירצ'ה הוא רוטב חריף ומכיל פלפלי צ'ילי, חומץ, שום סוכר ומלח. הוא זמין גם בארץ במעדניות ורמת החריפות שלו משתנה בהתאם לריכוז הצ'ילי שבו כך שמומלץ לבחון כל אריזה לפני שקונים. מסורתית השתמשו בסרירצ'ה עבור מאכלי ים, אך כיום הוא משמש כרוטב חריף גנארי במטבחים רבים, ונוכל למצוא אותו במתכוני עוף, מרקים, רטבים, סושי, פיצות ועוד. אחד השילובים המוכרים לסריריצ'ה הוא בשילוב עם רוטב הויסין כמטבל לסושי או כבסיס רוטב למנת "צאו מיין" התאילנדית.
שמות נוספים : Shiracha Sauce, rooster sauce, cock sauce
מתכונים ומידע נוסף:
רוטב בוטנים בסיסי
רוטב ווסאבי


מה זה רוטב סרירצ'ה

חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved