חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

מדריך אוכל ובישול
מדריך מסעדות
אתרי מתכונים
פורום בישול
רוטב סרירצ'ה
שם לועזי : Sriracha Sauce

רוטב סרירצ'ה רוטב סרירצ'ה הוא רוטב צ'ילי תאילנדי חריף, ששמו נגזר משמה של העיר סי רצ'ה שבמרכז תאילנד, שם יוצר לראשונה. כיום הסרירצ'ה מוכר בכל העולם, בעיקר תחת הברנד Huy Fong Foods (היי פונג פוד) תחתיו הופץ בארצות הברית ואירופה. יש אף המכנים אותו רוטב התרנגול בשל הציור המופיע על העטיפה שלו, אף כי במקור הוא יוצר עבור פירות ים. הסרירצ'ה הוא רוטב חריף ומכיל פלפלי צ'ילי, חומץ, שום סוכר ומלח. הוא זמין גם בארץ במעדניות ורמת החריפות שלו משתנה בהתאם לריכוז הצ'ילי שבו כך שמומלץ לבחון כל אריזה לפני שקונים. מסורתית השתמשו בסרירצ'ה עבור מאכלי ים, אך כיום הוא משמש כרוטב חריף גנארי במטבחים רבים, ונוכל למצוא אותו במתכוני עוף, מרקים, רטבים, סושי, פיצות ועוד. אחד השילובים המוכרים לסריריצ'ה הוא בשילוב עם רוטב הויסין כמטבל לסושי או כבסיס רוטב למנת "צאו מיין" התאילנדית.
שמות נוספים : Shiracha Sauce, rooster sauce, cock sauce
מתכונים ומידע נוסף:
רוטב בוטנים בסיסי
רוטב ווסאבי


מה זה רוטב סרירצ'ה

חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved