חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

מתכוני תוספות לפסח


מתכון צלי ירקות שורש


מתכון חגיגי ומגוון בטעמי אדמה עשירים ועשבי תיבול. מיעוט הירקות המכילים פחמימות, הופך מנה זו לבריאה ודלת קלוריות בנוסף להיותה יפה וטעימה.

מרכיבים:
1 בצל יבש גדול חתוך לרבעים
שורש סלרי גדול חתוך לרבעים
שני שורשי פטרוזליה נקיים חתוכים
2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
1 גבעול כרשה (החלק הלבן) פרוס גס
2 עגבניות טריות חתוכות גס
100 גרם דלעת חתוכה לקוביות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
כמה שורשי ארטישוק ירושלמי בקוביות
2 כוסות ציר מרק ירקות או עוף
כף טימין יבש
כף רוזמרין יבש
כף ריחן יבש
כפית מרווה יבשה
כף שום כתוש
6 שיני שום שלמות
4 כפות חומץ בלסמי
4 כפות רוטב סויה כשר לפסח או לחילופין, מלח לפי טעם.
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
מלח ופלפל
צלי ירקות שורש

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות, מסדרים את כל הירקות (מלבד הבצל השום והעגבנייה) על גבי תבנית עם נייר אפייה, בוזקים מעט שמן זית, מלח ופלפל וקולים משך כ- 30 עד 40 דקות, עד שהירקות משחימים מעט. מחממים מעט שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים גם את שיני השום השלמות ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים את קוביות העגבניות ומערבבים עוד מספר דקות. מוסיפים את כל הירקות הקלויים, את ציר הירקות, את התבלינים היבשים, הסויה והחומץ הבלסמי, ומבשלים עוד 10 דקות. מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי טעם. מגישים חם בקישוט פטרוזיליה קצוצה.

מתכוני קדרה נוספים


אורז חגיגי


אורז חגיגי מלא כל טוב, שקדים, צימוקים ושאר הפתעות.
מרכיבים:
1 כוס אורז פרסי קלאסי
2 כוסות מרק עוף רותח
1 כף שמן קנולה
5 כפות שקדים מולבנים פרוסים
5 כפות צנוברים
5 כפות צמוקים
1/2 כוס גזר מגורד גס
1 בצל קצוץ
שן שום קצוצה2
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מחממים כף שמן בסיר רחב ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים כ- 3 דקות ואז מוסיפים את השום השקדים והצנוברים. מקפיצים עוד מספר דקות ומוסיפים את האורז, הגזר, מלח ופלפל. מערבבים עוד 3 דקות על האש ואז מוסיפים את המרק הרותח, הצימוקים וכף פטרוזיליה קצוצה. מביאים את האורז לרתיחה ומורידים לאש הכי קטנה במבער. מבשלים עם מכסה סגור משך 20 דקות. מכבים את האש, עוטפים את המכסה של הסיר במגבת וסוגרים אותו שוב מעל הסיר לעוד 10 דקות. ( מונע הצטברות נוזלים ומשאיר את האורז "אחד אחד"). עם תום 10 דקות, ניתן להפריד את האורז עם מזלג, להעביר לכלי הגשה, ולעטר בשארית הפטרוזיליה.

עוד מתכונים לאורז

עוד מתכוני תוספות לפסח


פסח טעים ובריא ברוטב
   מתכוני מנות ראשונות לפסח
   מתכוני מנות עיקריות לפסח
   מתכוני תוספות לפסח
   מתכוני מנות אחרונות לפסח
   איך לעבור את ארוחות חג הפסח בשלום
   סגולות הפיצוחים



כל המתכונים לפסח


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים