חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

מתכונים ללביבות לחג החנוכה

לביבות לחג החנוכה  לביבות תפוחי האדמה, הן הפינוק המלוח של חג החנוכה, ויש רבים שמעדיפים אותן על הסופגניות המתוקות. הן עשויות לרוב מתפוחי אדמה וביצה, מטוגנות בשמן ומכילות מחצית מהקלוריות שמכילה סופגנייה – בערך 250 קלוריות. אפשר להכין אותן מכול ירק מגורד כמעט- למשל לביבות גזר, סלק, קישוא או כרובית. ואפשר גם להכין לביבות מתוקות למשל מבטטה, אפרסמון או תפוח עץ. הלביבות הקלאסיות - הלטקס או לטקע'ס - עשויות מתפוחי אדמה מגורדים גס עם בצל וביצה טרופה. מאחר ותפוחי האדמה מכילים עמילן שקושר אותם יחד, יש מי שגורס שכלל אין צורך להוסיף להם ביצה! בלביבת ה"האש בראון" האנגלית או בלביבת הרושטי השוויצרית- אין כלל ביצה, רק תפוחי אדמה. אם אתם רוצים לביבות תפוח אדמה קרנצ'יות מבחוץ, מומלץ להשרות אותן לפני הטיגון במי קרח, ולנגב היטב לפני שמטגנים. לרוב אפשר לאפות את הלביבות בתנור ואז הן לא משמינות, וגם שומרות על ערכים תזונתיים.

לביבות תפוחי אדמה
איך מכינים לביבות תפוחי אדמה - מרכיבים ואופן הכנה

מרכיבים:

1 קילו תפוחי אדמה אדומים קלופים
1/2 בצל לבן
3 כפות קמח
2 ביצים גדולות
1/2 כפית פלפל שחור
קורט פלפל קאיין
1 כפית מלח
שמן צמחי לטיגון
להגשה: כמה פרוסות סלמון מעושן
4 כפות שמנת חמוצה
1/4 כוס שמיר קצוץ

אופן ההכנה:

• מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה אל תוך קערת מים קרים מאוד (מהמקרר).
• מגרדים אל תוך הקערה גם חצי בצל, ומניחים להם לנוח כ-20 דקות.
• בקערה נפרדת, טורפים היטב את הביצים, ומוסיפים להן קמח, פלפל שחור, פלפל קאיין ומלח. מערבבים עד שמתקבלת עיסה חלקה.
• מסננים את הבצל ותפוחי האדמה היטב מכל שאריות המים.
• יש חשיבות גדולה לכך שלא יהיו נוזלים בטיגון לכן סוחטים היטב, אגרוף אחר אגרוף ואף מספיגים במגבת.
• כשתפוחי האדמה והבצל, יבשים עד כמה שניתן, מוסיפים להם את תערובת הביצה והקמח ומערבבים היטב.
• מכסים את הבלילה בניילון נצמד על מנת שלא תשחיר בזמן הטיגון.
• מחממים מחבת טפלון עם סנטימטר של שמן, וכשהשמן חם מניחים עליו עם הכף לביבה ראשונה.
• משטחים את הלביבה עם תרווד, ומטגנים בערך 5 דקות מכל צד על חום בינוני, על מנת שגם המרכז של הלביבה יהיה מוכן.
• אחרי שמטגנים לביבה ראשונה, ניתן לבדוק תיבול ואם חסר להוסיף לבלילה מלח או פלפל.
• מטגנים באותה צורה את כל הלביבות, ומוציאים אותן לאחר הטיגון לנייר סופג.
• מגישים את הלביבות חמות עם פרוסת סלמון מעושן, כדור שמנת חמוצה ועיטור עלי שמיר.
• בתאבון.



לאטקס - לביבות תפוחי אדמה
איך מכינים לאטקס - לביבות תפוחי אדמה - מרכיבים ואופן הכנה

מרכיבים:

4 תפוחי אדמה גדולים (בערך קילו)
1 ביצה
2 כפות קמח רגיל או קמח מצה
1 בצל בינוני
1 כף מיץ לימון סחוט
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל גרוס
1 כף פטרוזיליה קצוצה או שמיר
3 כפות שמן לבישול

אופן ההכנה:

• מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם בפומפיה גסה יחד עם בצל בינוני.
• סוחטים את תפוחי האדמה והבצל עם הידים כדי להוציא כמה שיותר נוזל.
• מעבירים את תפוחי האדמה והבצל הסחוטים לקערה רחבה.
• מוסיפים ביצה, 2 כפות קמח, 1/2 כפית אבקת אפייה, כף פטרוזיליה או שמיר, כף מיץ לימון, 1/2 כפית מלח ו- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס עבה.
• מערבבים את כל החומרים היטב.
• מחממים מחבת עם 3 כפות שמן על אש בינונית עד לרתיחה.
• יוצרים עם כף גדושה, לביבות (לאטקס) ומניחים על המחבת.
• משטחים את הלביבות עם הכף, עד שמתקבלת לביבה שטוחה.
• מטגנים את הלביבות כ- 3-5 דקות מכל צד עד השחמה.
• מוציאים את הלביבות מהמחבת לנייר סופג.
• מגישים חם.
• בתאבון.

בארצות הברית, נהוג להגיש את הלאטקס עם עם רסק תפוחים ושמנת חמוצה.



לביבות לחנוכה ללא ביצים
איך מכינים לביבות לחנוכה ללא ביצים - מרכיבים ואופן הכנה

מרכיבים:

1 קילו תפוחי אדמה מקולפים
6 כפות קמח לבן
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אספטידה (לא חובה) אפשר להחליף ב-2 כפות בצל קצוץ
1 כף צ'ילי (לא חובה)
1 חופן כוסברה או פטרוזיליה או שמיר -קצוצים דק
שמן לטיגון



אופן ההכנה:

• מגרדים את תפוחי האדמה בפומפיה על חורים דקים.
• סוחטים את תפוחי האדמה מהנוזלים עד כמה שאפשר ומוסיפים להם קמח, מלח ופלפל.
• אפשר להוסיף אספטידה, צ'ילי ועשבי תיבול לפי טעמכם.
• מחממים מחבת על אש בינונית עם שמן חצי עמוק (2-3 סנטימטר גובה).
• כשהשמן רותח, יוצרים מהבלילה לביבות שטוחות בעובי סנטימטר וחצי ומטגנים כ-3-4 דקות מכול צד עד השחמה.
• הקפיצו לטגן על אש בינונית נמכה כדי שהלביבות יעשו גם מבפנים.
• כשהלביבות מוכנות, מוציאים אותן מהמחבת למסננת או לצלחת עם נייר סופג.
• מגישים חם. בתאבון.

לביבות תפוחי אדמה לחנוכה, עם טוויסט מיוחד: ללא ביצים,אך עם תוספת קמח ותיבול מיוחד.


לביבות פירה תפוחי אדמה
איך מכינים לביבות פירה תפוחי אדמה - מרכיבים ואופן הכנה

מרכיבים:

2 כוסות פירה תפוחי אדמה מוכן
1 ביצה
6 כפות קמח
1/4 כוס חלב
מלח ופלפל
3 כפות שמן צמחי לטיגון אופציונאלי: קורט אגוז מוסקט 1 חופן פטרוזיליה קצוצה 1 כפית שום כתוש

אופן ההכנה:

• שמים את הפירה בקערה, מוסיפים מלח, פלפל, ביצה אחת טרופה, חלב וקמח ומערבבים היטב.
• ניתן להוסיף טעם לבחירתכם למשל קורט אגוז מוסקט, כפית שום כתוש, כף פטרוזיליה קצוצה וכד'.
• מערבבים היטב ומשאירים כשעה המקרר.
• מחממים את השמן במחבת טפלון.
• יוצרים בעזרת הכף לביבות ומניחים על המחבת החם.
• משטחים את הלביבות עם הכף עד שמתקבלים מאין פנקייקס שטוחים.
• מטגנים את הלביבות עד שהן משחימות מעט (כדקה עד 2 מכל צד על חום בינוני).
• כשהלביבות מוכנות, מוציאים אותן לנייר סופג.
• מגישים חם עם עשבי תיבול, כתוספת או כפינוק בפני עצמו.
• בתאבון.

לביבות פנקייק טעימות מפירה. מושלם כתוספת למנה עיקרית.


לביבות תפ"א (Hash Browns)
איך מכינים לביבות תפ"א  (Hash Browns) - מרכיבים ואופן הכנה

מרכיבים:

250 גר' עגבנות שרי
ספריי שמן זית (פאם)
4 תפוחי אדמה גדולים קלופים
1/3 כוס שמן צמחי לטיגון
150 גר' עלי תרד בייבי
מלח ופלפל


אופן ההכנה:

• מרסקים את תפוחי האדמה במגרדת (פומפיה) גסה, סוחטים את הנוזלים, מוסיפים מלח ופלפל ומניחים בקערה.
• מחממים שמן טיגון במחבת, צרים מתפוחי האדמה לביבות, ומטגנים בשמן (כסמטימטר שמן), כ-3 דקות מכל צד, עד השחמה.
• במחבת נפרד, מרססים מעט שמן ומקפיצים קלות את התרד עם והעגבניות, ועם מעט מלח ופלפל.(כ- 5 דקות).
• מוציאים את הלביבות מהאש ומספיגים את השמן בנייר סופג.
• בוזקים מעט מלח ומסדרים מעל את התרד והעגבניות הקלויות.
• מגישים חם.
• בתאבון.


לביבות אפרסמון
איך מכינים לביבות אפרסמון - מרכיבים ואופן הכנה

מרכיבים:

2 אפרסמון בשלים
1 ביצה
1/4 כוס דבש
1 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה (ביקרבונט)
1/4 כפית מלח
1/2 כוס חלב
3 כפות שמן לבישול
1 אפרסמון לקישוט
אבקת סוכר לקישוט
• סירופ מייפל

אופן ההכנה:

• מקלפים את האפרסמונים ומועכים היטב את בשרם עד שמתקבלת עיסה אחידה (אפשר גם לטחון).
• טורפים ביצה בקערה גדולה, מוסיפים את מחית האפרסמונים (1/2 כוס מחית אפרסמון).
• מוסיפים 1/4 כוס דבש וטורפים היטב.
• מוסיפים כוס קמח, 1/4 כפית אבקת אפייה, 1/4 כפית סודה לשתייה ו-1/4 כפית מלח.
• מערבבים היטב ומוסיפים לאט תוך טריפה, 1/2 כוס חלב.
• מערבבים את הבלילה היטב עד שהיא חלקה (כמו בלילת פנקייק סמיכה).
• מחממים מחבת עם 3 כפות שמן על חום בינוני.
• מניחים בעזרת כף או מצקת לביבה בגודל של פנקייק על המחבת (אפשר להעזר בחישוק מיוחד לפנקייק).
• כאשר פני השטח של הלביבה מתחילים לייצר בועות בדומה לפנקייק (אחרי 2-3 דקות), סימן שהלביבה מוכנה וניתן להפוך אותה.
• כשלביבות האפרסמון מוכנות משני הצדדים, מוציאים אותן לנייר סופג וממתינים שתתקררנה.
• מפזרים מעל אבקת סוכר.
• מגישים את הלביבות עם פרוסות אפרסמון טרי.
• בתאבון.

אפשר להגיש את לביבות האפרסמון גם על מצע מחית אפרסמון או עם סירוף מייפל.

לביבות קישואים
איך מכינים לביבות קישואים - מרכיבים ואופן הכנה

מרכיבים:

10 קישואים בינונים
2 תפוחי אדמה בינונים
1/2 כוס קמח תופח
3/4 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל
4 ביצים
שמן לטיגון בגובה 2 סנטימיטר 1/2 כוס קמח מצה

אופן ההכנה:

• מנקים את הקישואים וקוטמים את הקצוות שלהם.
• מנקים ומקלפים את תפוחי האדמה.
• מגרדים את הקישואים ואת תפוחי האדמה בפומפיה גסה.
• מניחים את הקישואים ותפוחי האדמה המגורדים במסננת, וסוחטים מהם את כל המיצים.
• אפשר לקחת חופן חופן ולסחוט עם היד כפי שעושה סבתא שוש.
• שמים את הירקות המוגרדים בקערה ומוסיפים 1/2 כוס קמח תופח, 3/4 כוס פירורי לחם, 4 ביצים ומלח ופלפל לפי הטעם.
• מערבבים היטב ומוסיפים קמח מצה על מנת לספוג את הלחות בבלילה.
• יוצרים לביבות קישוא עם היד או עם כף, ומטגנים במחבת עם שמן רותח (בערך בגובה שני סנטימטר).
• מטגנים את הלביבות בערך 3 דקות צד ראשון ושתי דקות מהצד השני.
• מוציאים את לביבות הקישואים המוכנות לנייר סופג.
• מגישים חם.
• בתאבון.

לביבות קישואים מתוך ספר המתכונים הדוקומנטרי של סבתא שוש.

לביבות דלעת
איך מכינים לביבות דלעת - מרכיבים ואופן הכנה

מרכיבים:

2 כוסות קמח
2 כפות סוכר חום
1 כף סוכר לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (ביקרבונט)
1/2 כפית מלח
1 כוס דלעת מבושלת מעוכה היטב למחית
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
1 כפית קינמון טחון
1 ביצה
• 1 ו-1/2 כוסות חלב
• 2 כפות שמן
• 2 כפיות גרדת קליפת לימון
• 2 כפות מיץ לימון
• להגשה: כמה קוביות חמאה
• סירופ מייפל
• גרעיני דלעת קלויים

אופן ההכנה:

• מערבבים בקערה את הקמח, 2 כפיות אבקת אפייה, 2 כפות סוכר חום, כף סוכר לבן, 1/2 כפית סודה לשתייה ו-1/2 כפית מלח.
• מוסיפים אבקת קינמון, אבקת ג'ינג'ר ואבקת פלפל אנגלי ומערבבים היטב 2 דקות.
• טורפים בקערה בקערה נפרדת את הביצה עם מחית הדלעת, כוס וחצי חלב וגרידת קליפת לימון, ומערבבים היטב.
• מוסיפים 2 כפות שמן ושתי כפות מיץ לימון וטורפים היטב.
• מוסיפים את החומרים היבשים לתוך הבלילה הרטובה ומערבבים בהדרגה עד שנוצר בצק פנקייק חלק.
• מחממים מחבת טפלון עם מעט מאוד שמן ובעזרת כך מדידה של 1/4 כוס יוצקים את הפנקייק או הלביבות על המחבת.
• כעבור 2-3 דקות, יתחילו להווצר בועות על הפנקייק ואז יש להפוך אותו לעוד 2-3 דקות, או עד שהוא מקבל צבע זהוב שחום.
• מוציאים את לביבות הדלעת לנייר סופג ולאחר מכן עורמים אותן על צלחת ההגשה.
• מגישים את פנקייק הדלעת חם, עם כמה קוביות חמאה, סירופ מייפל, וקישוט של גרעיני דלעת (גרעינים לבנים) קלויים.
• בתאבון.



מתכונים עם וידאו - לחצו על המתכון לצפייה באופן ההכנה המלא

מתכונים לחנוכה
   סופגניות ולביבות
   מנות ראשונות לחנוכה
   עיקריות לחנוכה
   קינוחים ואחרונות לחנוכה
   מתכונים קלים לחנוכה
   מתכונים לסופגניות לחנוכה

⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים