חפש מתכון
מתכונים קלים מתכונים לחג מתכונים בוידאו טיפים לבישול מתכוני בריאות מתכונים דיאטטים מתכונים לילדים מתכוני עמים מתכוני שפים מילון אוכל


הצטרפו אלינו



הצטרפו לניוזלטר

קבלו מתכונים למייל

מנות ראשונות
מנות עיקריות
מנות אחרונות
מתכונים קלים להכנה

מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אגסים  ארוגולה  ארטישוק  בטטה  ברוקולי  חזרת  כרובית  סלק  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  שעועית  תירס  תרד 

מדריך אוכל ובישול
מדריך מסעדות
אתרי מתכונים
פורום בישול

27

מתכונים עם תמרים

חפש מתכון לפי מרכיב
 רשימת מתכוניםקטגוריהמנהכשר
ביסקוטי תמרים ואגוזיםמאפיםאחרונותכן
חטיף אגוזים ופירות יבשים ממרוקוקינוחיםאחרונותכן
חלב שקדים טבעונימשקאותנוספותכן
טארט תמרים נוסח בצרהקינוחיםאחרונותכן
כדורי חלבה טבעונייםקינוחיםאחרונותכן
כדורי חרוסת בסגנון מרוקאיקינוחיםאחרונותכן
כדורי שוקולד טבעונייםקינוחיםאחרונותכן
כדורי תמרים ושומשוםקינוחיםאחרונותכן
כדורי תמרים ושקדיםקינוחיםאחרונותכן
מקרוט - עוגיות תמריםמאפיםאחרונותכן
מרק חרירה מרוקאימרקיםראשונותכן
עוגיות רחת לוקום וממרח תמריםקינוחיםאחרונותכן
עוגיות תמרים ואניסמאפיםאחרונותכן
עוגיות תמרים עירקיותמאפיםאחרונותכן
עוגת גבינה טבעונית בטעם חלבה שוקולדעוגותאחרונותכן
עוגת גבינה פירורים טבעוניתעוגותאחרונותכן
עוגת מוס שוקולד וניל טבעוניתעוגותאחרונותכן
עוגת פירות יבשים בלי ביציםעוגותאחרונותכן
עוגת תמרים ואגוזים (ללא ביצים)עוגותאחרונותכן
עוגת תפוחים טבעוניתעוגותאחרונותכן
פסטה קישואים טבעונית ברוטב עגבניותירקותתוספותכן
צ'ימס - תבשיל גזר ופירות יבשיםירקותתוספותכן
רוטב צ'טני תפוח בדבשרטביםתוספותכן
שייק פירות יבשיםמשקאותנוספותכן
שייק תמרים מרוקאימשקאותנוספותכן
תמרים ממולאים בגבינת מסקרפונהגבינותאחרונותכן
תמרים ממולאים בנוסח מרוקוקינוחיםאחרונותכן

מידע על

תמרים

בלועזית :Dates


מידע נוסף : התמר נחשב לאחד מהפירות הארץ ישראליים ביותר, ונכלל בשבעת המינים בהם התברכה הארץ. מרבית זני התמרים שהוזכרו במקורות, הושמדו במאה ה-14 ע"י הממלוכים שכבשו את הארץ, ונטיעתם מחדש החלה רק בשנות ה-30 של המאה ה- 19, כשזנים שונים, הוברחות לארץ מעירק, הן לצורך גידול מסחרי של הפרי והן כעצי נוי. מאחר ותנאי הגידול האופטמאלים של התמר דורשים חום גבוה וריבוי מים, מטעי התמרים בארץ, משתרעים בעיקר לאורך השבר הסורי אפריקאי, מהכינרת ובקעת בית שאן, ועד מישורי הערבה. פרי התמר אינו נאכל טרי (על פי רוב), אלא יבש או לח, ואפשר גם להפיק ממנו סירופ דבש מתוק הנקרא סילאן. (ראה ערך סילאן). ייבוש הפרי נעשה בתהליך של חימום ממושך, במהלכו הוא מאבד את רוב הנוזלים שלו וכן חלק מהויטמינים שלו. התמר המיובש, מכיל כמות כפולה של קלוריות מאשר הפרי הטרי, ומתיקותו הגבוהה הקנתה לו את הכינוי "הממתק של הטבע". על אף הערך הקלורי והסוכרים, נחשב התמר המיובש בריא, ומכיל כמות גדולה של סיבים תזונתיים שמסייעים למערכת העיכול, אשלגן המסייע למניעת לחץ דם, מגנזיום וסידן. 100 גר' תמרים מיובשים, מכילים כ- 282 קלוריות, 67 גר' פחמימות, 40 מ"ג סידן ו-656 מ"ג אשלגן. זני התמרים שגדלים היום בישראל הם תמר המג'הול (ראה ערך תמר מג'הול) ודקל נור המשובחים, תמר צהוב (הברהי) שנמכר ונאכל בוסר, תמר אדום - חיאני, תמר חלאווי, תמר זהידי, תמר אמרי ועוד.

מונחים נוספים במילון אוכל
תמונה של תמרים
מרכיבים ומצרכים

חפש מתכון לפי מרכיב

מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved