malii משתמש מתחיל


הצטרף / הצטרפה: 01 מאי 2010
משתמש: מנותק/ת הודעות: 2
|
נשלח בתאריך: 01 מאי 2010 בשעה 9:10 | | IP רשוּם
|
|
|
|
מצרכים:
8 יח' כרעי עוף -לרוקן מעצמות
700 גר' בשר בקר טחון
פטרוזיליה קצוצה - צרור
10 שיני שום - לכתוש
100 גר' צנובר
120 גר' שקדים פרוסים וקלויים
כף מלח
כפית פלפל
1/2כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית קינמון
1 ביצה
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
לרוטב:
3 כפות דבש
3/4 כוס שמן זית
כף טימין טרי
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לאורז:
1 ק"ג אורז - לבשל
1 חציל גדול חתוך לקוביות בעובי 1 ס"מ ומטוגנות
5 שיני שום- לכתוש
מכניסים לקערה את כל המצרכים של הכרעיים
(ללא הכרעיים ) ומערבבים טוב עד שניתן ליצור קציצות.
את כל הכרע ממלאים בתערובת (קציצה) ושמים
בתוך מגש על גבי נייר אפייה.
מערבבים בקערה את כל המצרכים לרוטב. מורחים
על הכרעיים.
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות
ומורידים חום ל180 מעלות למשך שעה ורבע.
ועכשיו מכינים מצע: מערבבים את כל חומרי
האורז ומסדרים בצלחת הגשה כך מכסים את כל שטח הצלחת , וכאשר
כרעיים מוכנים, מניחים אותם על האורז.
טעים ומיוחד
מתכון זה נתן לי חבר שלמד בקורס שפים במכללת השף:
אתר מכללת השף
נערך על ידי malii - 01 מאי 2010 בשעה 9:17
|