נשלח בתאריך: 07 ינואר 2009 בשעה 11:10 | | IP רשוּם
|
|
|
|
מרק עדשים חורפי
חומרים
· 1 בצל קצוץ גס
· 2 גבעולי סלרי קצוצים
* 2 גזר בטבעות
· שמן זית כתית מעולה
· 2 שיני שום כתושות
· 2 כוסות עדשים אדומים שטופים
· 8 כוסות מים
· תבלינים: מלח,פלפל,כורכום,כמון
אופן ההכנה
1.מטגנים את הבצל בשמן עד ההזהבה
2.מוסיפים את הגזר והסלרי ומקפיצים דקה
3.מוסיפים את העדשים, מים, מביאים לרתיחה.מבשלים על אש קטנה עד ריכוך העדשים (כ-3/4 שעה)
4.מוציאים כ-2 כפות עדשים מבושלים מהסיר ואת השאר טוחנים בבלנדר(בלנדר סטיק)
5.מוסיפים חזרה את העדשים השלמים, מוסיפים שום,תבלינים ומבשלים עוד 2-3 דקות.
__________________ Arnon
|