נשלח בתאריך: 05 אוקטובר 2008 בשעה 9:23 | | IP רשוּם
|
|
|
|
עוגה חמודה וקלה להכנה:
עוגת מוס גבינה ומילקי
חומרים (לתבנית קפיצית מס' 26):
ביסקוויטי פתי בר של עלית או בסיס עוגת תופין אפויה.
1 כוס שוקו יוטבתה
250 גרם גבינת סקי 5% או 9% של שטראוס
4 גביעי מילקי של שטראוס
1 שקית ג'לטין 14 גרם
1/3 כוס מים רותחים
2 מכלי שמנת מתוקה להקפצה
½ כוס סוכר
לקישוט:
גביע מעדן שטראוס בטעם שוקולד
אופן ההכנה:
1) טובלים ביסקוויטים ומפזרים בתחתית התבנית או מרפדים תבנית עם עוגת תופין.
2) בקערה רחבה מערבבים את גבינת הסקי והמילקי. טורפים בכוס את הג'לטין עם המים החמים ומבליעים לתוך בלילת הסקי והמילקי.
3) מקפיצים במערבל חשמלי את הקצפת עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
4) מקפלים אותה אל הבלילה עד לקבלת עיסה אוורירית.
5) יוצקים לתבנית ומחליקים את פני העיסה. מעליה מזליפים זרזיפים של מעדן שטראוס. מכסים ברדיד אלומניום ושומרים במקרר כ-3 שעות לפני ההגשה.
זמן הכנה: 15 דקות, זמן הקרשה: 3 שעות
הערה: להגשת המנה כמוס בקעריות במקום כעוגה, יש להכין את השלבים 2, 3, 4 לצקת את הבלילה האוורירית לתוך הקעריות ולעטר בתלוליות מעדן שוקולד או לפזר שוקולד מגורר.
__________________ תמרה ב.
|