נשלח בתאריך: 22 פברואר 2009 בשעה 5:55 | | IP רשוּם
|
|
|
|
עוגה רטובה שרק תרצו עוד ועוד ממנה:
עוגת פרג לפורים
חומרים:
200גרם פרג טחון טרי
1/2כוס קמח תופח
1.5כוסות סוכר
1כוס רסק תפוחי עץ
1כוס שמן
4 כפות תמצית וניל
4 כפות ברנדי
5 ביצים
לציפוי:
150גרם שוקולד מריר
4 כפות חלב
1/4 חבילת חמאה
אופן ההכנה:
מערבלים במיקסר את הפרג, עם הקמח התופח, סוכר, רסק תפוחים, כוס שמן, וניל וברנדי. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים לקצף חזק. את החלבונים מוסיפים לבלילה במיקסר.
מקפלים בעדינות את הקצף אל תוך הבלילה עד קבלת מרקם אחיד. שופכים לתבנית עוגה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך כ- 40 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.
בסיר קטן על בן מרי, ממיסים את השוקולד המריר עם 4 כפות חלב וחמאה עד קבלת קרם חלק.
מצפים את העוגה בקרם ומצננים לפני הגשה.
טיפ: ניתן להשאיר חלמון אחד מחוץ לתערובת ולהוסיף לקרם הציפוי יוצר מרקם חלק ומבריק.
__________________ ברוקלי
|