נשלח בתאריך: 12 ינואר 2009 בשעה 5:12 | | IP רשוּם
|
|
|
|
לחמניות מהירות (בלי שמרים)
חומרים:
- 4 כוסות קמח מלא ו/או שיפון, שעורה וכו' (לגיוון ניתן להוסיף חופן דגן מונבט כלשהו)
- 2 כפיות סודה לשתייה
- 1 כף דבש
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות יוגורט
- למריחה: ביצה טרופה.
- לקישוט: שומשום, גרעיני חמנייה או דלעת, קצח
אופן הכנה
מערבבים יחד את הקמח, הסודה, המלח, הדבש, השמן והיוגורט לקבלת בצק אחיד ורך. לא לעבד את הבצק יותר מידי על מנת לשמור על האווריריות של הלחמניות.
מרדדים הבצק לעובי של 2 ס"מ. צרים עיגולים ומסדרים על תבנית מרופדת בניר אפייה. משהים 10 דק'
מושחים ביצה וזורים שומשום או כל תוספת שתבחרו ואופים בתנור שחומם מראש על חום בינוני (170 מעלות), למשך כעשרים דקות.
__________________ ברוקלי
|