הצטרף / הצטרפה: 01 אוקטובר 2003
משתמש: מנותק/ת הודעות: 230
נשלח בתאריך: 13 דצמבר 2008 בשעה 2:38
| IP רשוּם
אחרי ניסיונות אין-ספור, הגעתי למתכון אולטימטיבי. אין טוב ממנו. שטפתיי את הזיתים. ניקיתי מהם את העלים, את האבק. ו"חרצתי" אותם אחד אחד, עם סכין.מיד התחלתי את המלאכה של להוציא מהם את המרירות: החלפתי את מים כל יום, כל פעם מחדש, הוספתי מלח (מבלי למדוד כמה מלח) שטפתי את מי המלח, ושוב: מים פלוס מלח, כך כ- 6 -7 ימים. לבסוף, מיד אחרי השטיפות, לפי הכמויות שהיו לי, לקחתי 6 צנצנות עם סגירה אטומה, שמתי קודם כל את הזיתים, ספרתי כמה כוסות מים נכנסות, ואז על כל כוס מים שמתי 1 כפית גדושה של מלח. פעם בעבר, שמתי כף על כל כוס, וזה היה נורא מלוח! עוד שמים: פלפל חריף (צ'ילי), עלי דפנה, שום, פלחי לימון, מיץ לימון. אוטמים הכל עם כמות נדיבה שלשמן זית טוב. כיוון שהם מחורצים, כל התהליך לוקח כ- חודש וחצי עד חודשיים. התחלתי ב- 18 באוקטובר, ועכשיו, 1 בדצמבר, הכל מוכן וכבוש! טעם ניפלא!!!
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה