נשלח בתאריך: 05 אוקטובר 2008 בשעה 2:18 | | IP רשוּם
|
|
|
|
• איך מכינים זיתים ביתיים?
קוטפים קילוגרם זיתים ועם פטיש "דופקים" בעדינות כל זית.
מניחים את הזיתים הדפוקים בדלי גדול וממלאים אותו במי ברז. מניחים אותו במקום מוצל למשך שלושה ימים וכל יום מחליפים את המים.
לאחר שלושה ימים, לוקחים צנצנת זכוכית וממלאים שליש מהנפח שלה במים. מניחים במים ביצה חיה עם קליפה ומוסיפים מלח לאט-לאט, עד שהביצה צפה. כך ניתן לדעת בוודאות כמה מלח צריך.
מוציאים את הביצה - מסננים את הזיתים ממי ההשריה ומוסיפים אותם למים עם המלח כך שהמים שבצנצנת מכסים את כל כמות הזיתים.
מוסיפים שלוש עד חמש שיני שום שלמות, מיץ משני לימונים ופלחים מלימון שלם פלפל חריף ירוק (אם אתם אוהבים).
מוזגים פנימה חצי כוס שמן זית, ומניחים את הצנצנת במקום מוצל ל-12 יום. פותחים ומגישים בתאבון!
נישמר זמן רב.
מקווה שתהנו- שימרית ז.
__________________ שימרית
|