נשלח בתאריך: 23 ספטמבר 2008 בשעה 10:58 | | IP רשוּם
|
|
|
|
מתכון מצויין ממקבץ מתכוני מרוקו.
תהנו.
חמי בר
צלי בקר עם ארטישוק
מרכיבים: 5 ראשי ארטישוק חתוכים לרבעים כמה חתיכות צלי בשר 4 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לרבעים 1 בצל 5 שיני שום 1/4 כוס שמן חצי צרור כוסברה טרי 1/2 כפית כורכום מלח פלפל לפי טעם
אופן ההכנה
ניקוי ארטישוק: 1. מוציאים כמה שכבות עלים מסביב לתחתית 2. חותכים את הארטישוק לשני חלקים 3. את חלק העלים זורקים ואל הראש מתחילים לנקות מעלים מיותרים 4. מוציאים את כל השערות והעלים הקוצניים הקטנים 5. חותכים לרבעים ושמים במי לימון עד לבישול
מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה ומוסיפים את חתיכות הבשר וממשיכים לטגן מכל הצדדים. מכסים את הבשר במים ומבשלים כחצי שעה. לאחר מכן מוסיפים את הארטישוקים ותפוחי האדמה, מוסיפים את התבלינים , מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש וסוגרים את הסיר למשך כ- 30-40 דקות עד אשר המרכיבים מתרככים. לקראת סיום הבישול מפזרים את השום הקצוץ ואת הכוסברה הקצוצה.
בתאבון
נערך על ידי חמיבר - 24 ספטמבר 2008 בשעה 12:01
__________________ חמי בר
|