פורום בישול




רוטב מתכונים - לדף הראשי     מאכלים לשבועות 2016

  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות

פורום בישול מתכונים ועוד.....
 פורום בישול : פורום בישול מתכונים ועוד.....
נושא

נושא: מתכונים לראש השנה 2009

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
rotev
ניהול פורום
ניהול פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 01 אוקטובר 2003
משתמש: מנותק/ת
הודעות: 230
נשלח בתאריך: 28 יולי 2009 בשעה 2:46 | IP רשוּם
ציטוט rotev


מתכונים לראש השנה

 

גפילטע פיש

 

לקראת ראש השנה, אנו מתחילים לאסוף מתכוני גולשים אותם נרכז  בהמשך לספריה מסודרת.

 

אז במיטב המסורת, הנה מתכון גפילטע פיש של סבתי ז"ל- (ילידת ארגנטינה אמנם, אך עם שורשים מליטא שזה למיטב הבנתי מין שילוב פולני רוסי...)

המתכון מובא במתכונת הפשוטה שכל אחד יכול להכין.

אני נוהגת להכין קציצות בלבד ולא טורחת על ראשי הדגים למרות המסורת המחייבת.

אני מוצאת שהתחושה של דג שבוהה בך בהאשמה משך כל הארוחה, יכולה להוריד את התאבון, (אבל אולי זה רק אני...).

 

מרכיבים

1 קילו בשר קרפיון טחון דק

2 ביצים קשות

2 ביצים טריות

1 בצל מגורד בפומפיה (כולל הנוזל)

6 כפות קמח מצה

2 כפיות מלח

2 כפיות סוכר חום

1 כפית שטוחה פלפל לבן

 

לציר הבישול

עצמות ואדרות דגים

2 גזרים גדולים חתוכים לעיגולים

2 בצלים גדולים חתוכים לעיגולים

2 גבעולי סלרי חתוכים לעיגולים

מלח ופלפל

כפית סוכר חום

 

 

אופן הכנה

 

מגרדים בפומפיה גסה את הבצל והביצים הקשות ומערבבים עם בשר הדג הטחון. מוסיפים גם קמח מצה, 2 ביצים טריות מלח סוכר ופלפל.

מעבדים היטב למרקם חלק ויוצרים עם היד קציצות בינוניות.

בנתיים, שמים בסיר רחב מאוד את עיגולי הגזר הבצל והסלרי עם עם אדרות הדגים, מלח פלפל וסוכר.

מוסיפים מים עד כיסוי ומרתיחים.

כשנוזל הציר רותח,  מסדרים את הקציצות זו לצד זו על גבי הירקות ומכסים במים. (אם הסיר לא מספיק, השתמשו בשני סירים.)

מכסים עם מכסה ומבשלים שעתיים. במידת הצורך, מוסיפים עוד נוזלים.

 

כשהקציצות מוכנות, מוציאים ומצננים עם מעט מנוזל הציר בתבנית שטוחה. (לפחות ½ יום במקרר).

מגישים קר עם קישוט של עיגול גזר מבושל מעל כל קציצה.

בתאבון.

 

 

טיפים

  • אני ממליצה לקנות קילו בשר קרפיון בקצביה ולבקש מהקצב לטחון אותו לפחות 3 פעמים על מנת שהעצמות תתפוררנה. אישית כשהדג מבושל היטב והעצמות רכות, הפריכות שהן מוסיפות לקציצה חביבה עלי במיוחד.
  • אפשר להחליף את קמח המצה עם תפוח אדמה מגורד וסחוט מנוזלים.
  • אפשר לטגן את הבצל במקום לגרד אותו ואז להעביר יחד עם ביצה קשה במטחנת הבשר.

 

 


חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של rotev חפש הודעות אחרות של rotev בקר בדף הבית של rotev
 
Arnon
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 28 ספטמבר 2008
מדינה: ישראל
משתמש: מנותק/ת
הודעות: 7
נשלח בתאריך: 09 ספטמבר 2009 בשעה 10:01 | IP רשוּם
ציטוט Arnon

איזה יופי, נשמע יותר פשוט משחשבתי, אולי אנסה...

__________________
Arnon
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של Arnon חפש הודעות אחרות של Arnon
 

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם להתחבר
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה


Web Wiz Heb - מערכת פורומים בעברית גרסה 1.25
תרגום עברי באדיבות K קידום אתרים
Powered by Web Wiz Forums version 7.96
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide


העמוד הזה נוצר וחושב תוך 0.0781 שניות.



Rotev רוטב   מתכונים דיאטטים   מתכוני סלטים   מתכוני ירקות   מתכוני דגים   מתכוני קינוחים   מתכוני רטבים   מתכוני עוף   מתכונים לשבועות   מתכונים לראש השנה   מתכונים לפסח
פורום בישול   מתכונים לחג   מתכונים קלים להכנה   מדריך אוכל ובישול   מדריך אתרי בישול   מדריך מסעדות   טיפים לבישול   מילון אוכל   רוטב בתפוז   מתכונים בפייסבוק