נשלח בתאריך: 28 יולי 2009 בשעה 2:46 | | IP רשוּם
|
|
|
|
מתכונים לראש השנה
גפילטע פיש
לקראת ראש השנה, אנו מתחילים לאסוף מתכוני גולשים אותם
נרכז בהמשך לספריה מסודרת.
אז במיטב המסורת, הנה מתכון גפילטע פיש של סבתי ז"ל-
(ילידת ארגנטינה אמנם, אך עם שורשים מליטא שזה למיטב הבנתי מין שילוב פולני
רוסי...)
המתכון מובא במתכונת הפשוטה שכל אחד יכול להכין.
אני נוהגת להכין קציצות בלבד ולא טורחת על ראשי הדגים למרות
המסורת המחייבת.
אני מוצאת שהתחושה של דג שבוהה בך בהאשמה משך כל הארוחה,
יכולה להוריד את התאבון, (אבל אולי זה רק אני...).
מרכיבים
1 קילו בשר קרפיון טחון דק
2 ביצים קשות
2 ביצים טריות
1 בצל מגורד בפומפיה (כולל הנוזל)
6 כפות קמח מצה
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר חום
1 כפית שטוחה פלפל לבן
לציר הבישול
עצמות ואדרות דגים
2 גזרים גדולים חתוכים לעיגולים
2 בצלים גדולים חתוכים לעיגולים
2 גבעולי סלרי חתוכים לעיגולים
מלח ופלפל
כפית סוכר חום
אופן הכנה
מגרדים בפומפיה גסה את הבצל והביצים הקשות ומערבבים עם בשר
הדג הטחון. מוסיפים גם קמח מצה, 2 ביצים טריות מלח סוכר ופלפל.
מעבדים היטב למרקם חלק ויוצרים עם היד קציצות בינוניות.
בנתיים, שמים בסיר רחב מאוד את עיגולי הגזר הבצל והסלרי עם עם
אדרות הדגים, מלח פלפל וסוכר.
מוסיפים מים עד כיסוי ומרתיחים.
כשנוזל הציר רותח,
מסדרים את הקציצות זו לצד זו על גבי הירקות ומכסים במים. (אם הסיר לא
מספיק, השתמשו בשני סירים.)
מכסים עם מכסה ומבשלים שעתיים. במידת הצורך, מוסיפים עוד
נוזלים.
כשהקציצות מוכנות, מוציאים ומצננים עם מעט מנוזל הציר בתבנית
שטוחה. (לפחות ½ יום במקרר).
מגישים קר עם קישוט של עיגול גזר מבושל מעל כל קציצה.
בתאבון.
טיפים
- אני ממליצה לקנות קילו בשר קרפיון
בקצביה ולבקש מהקצב לטחון אותו לפחות 3 פעמים על מנת שהעצמות תתפוררנה. אישית
כשהדג מבושל היטב והעצמות רכות, הפריכות שהן מוסיפות לקציצה חביבה עלי
במיוחד.
- אפשר להחליף את קמח המצה עם תפוח אדמה
מגורד וסחוט מנוזלים.
- אפשר לטגן את הבצל במקום לגרד אותו
ואז להעביר יחד עם ביצה קשה במטחנת הבשר.
|