נשלח בתאריך: 22 פברואר 2009 בשעה 5:41 | | IP רשוּם
|
|
|
|
חג פורים שמח לכל משתמשי הפורום!
אספנו עבורכם מספר מתכוני פורים. אתם מוזמנים להוסיף
מתכונים לפורים
אוזני המן קלאסיות עם הפתעה
מרכיבים:
350 גרם קמח + כפית אבקת אפיה 200 גרם מרגרינה רכה בלי מלח 1/2 כוס סוכר 2 חלמונים 1/3 כוס מיץ תפוזים
קורט מלח 200 גרם סוכר 100 גרם פרג 6 כפות יין מתוק כפית מרגרינה רכה בלי מלח 150 גרם ריבת תותים או ריבה קשה אחרת.
כוס שקדים קלופים.
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
מרככים את המרגרינה, ולשים יחד עם הקמח ואבקת האפייה.
מוסיפים שני חלבוני ביצה (יש לשמור את החלמון בצד) וממשיכים ללוש.
מוסיפים חצי כוס סוכר, 1/3 כוס מיץ תפוזים וקורט מלח,
ולשים לעיסה אחידה.
מקמחים ומניחים במקרר לשעה.
בינתיים מכינים את המלית:
מחממים בסיר כפית מרגרינה, עם זרעי הפרג,200 ג' סוכר,
וכמה כפות יין אדום מתוק. מערבבים על אש קטנה מספר דקות עד ליצירת עיסה.
מורידים מהאש ומערבבים את העיסה עם ריבה לטעמכם.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ומרדדים לעלה בעובי 3 מ"מ.
צרים עיגולים עם כוס ובמרכז כל עיגול מניחים כפית מהמלית ומטביעים בתוכה שקד מולבן.
סוגרים את הקצוות בצורת אוזן המן, מורחים עליהן בעזרת מברשת את החלמון של הביצה,
ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך כ-25 עד 30 ד' (עד השחמה קלה).
מוציאים מהתנור ומצננים, בוזקים מעל אבקת סוכר.
בתאבון.
עוגיות פורים ספרדיות (מעמול)
3 כוסות סולת
2 כוסות קמח 1 כוס שמן קנולה,
1/2 כוס מים 250 גרם בוטנים טחונים 100 גרם שומשום
6 כפיות סוכר
1 ביצה
קינמון לפי טעם
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר את המים עם השמן, ומוסיפים פנימה את הסולת תוך בחישה מתמדת.
כשהתערובת מסמיכה לדייסה, מורידים מהאש, מוסיפים את הקמח ולשים לבצק.
בינתיים מערבבים יחד את חומרי המלית: בוטנים טחונים, עם סוכר, שומשום וביצה.
ניתן להוסיף קינמון (למי שאוהב).
לוקחים את הבצק וצרים עיגולי מעמול, ממלאים במלית,
ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך כ-25 עד 30 ד' (עד השחמה קלה).
מוציאים מהתנור ומצננים, בוזקים מעל אבקת סוכר.
בתאבון.
עוגיות מלוחות לפורים
ניתן להכין את העוגיות הנ"ל עם בצק עלים מוכן מהמדף, אבל הרבה יותר כיף להכין בבית, ותמיד אפשר להיעזר בילדים ולעשות יום כיף משותף.
מרכיבים:
שלוש כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
1/2 כוס קורנפלור 250 גרם גבינה לבנה
חבילת מרגרינה עם מלח
3 כפות שמן קנולה
לעיטור:
ביצה
מלח גס, שומשום, עלי רוזמרין או טימין, פפריקה זעתר עם שומשום ועוד.
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים לכלל עיסה מוצקת, מרדדים לדפים גדולים, חותכים בצורות שונות כמו: צמה משלוש רצועות בצק, או קיבועים קטנים, עיגולים או כל מה שבא.
מורחים את העלים במברשת עם ביצה ומפזרים מעל מלח גס, פפריקה, זעתר עם שומשום ועוד.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך כ- 25 דקות עד השחמה.
בתאבון
כדורי שוקולד לפורים
מרכיבים
200 גרם ביסקוויטים מפוררים גס
1/2 כוס צימוקים קטנים 1/2 כוס מים 1 כוס סוכר 1 כפית קפה נמס 1 כוס קקאו 50 גרם חמאה רכה 2-3 כפות ברנדי שקית פירורי קוקוס
אופן ההכנה:
מניחים סיר קטן על אש בינונית וממסים תוך ערבוב את הקקאו, קפה, סוכר ומים.
כשהתערובת רותחת והסוכר נמס כולו, מכבים את האש וממיסים בפנים את החמאה.
מורידים מהאש, מוסיפים את פירורי הביסקוויט הצימוקים והברנדי עד שמתקבלת עיסה נוחה לעיבוד. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומגלגלים בשבבי קוקוס.
מניחים במקרר להצטננות.
בתאבון
עוגיות פרג לפורים
מרכיבים
2 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפיה
200 גרם חמאה 1 כוס אבקת סוכר 2 חלמונים 3 כפות שמנת חמוצה ביצה 3 כפות פרג טרי טחון
אופן הכנה: מערבבים יחד את כל החומרים, עד קבלת בצק אחיד.
מכסים את הקערה בבד ומניחים במקרר לשעה.
מוציאים מהמקרר ומרדדים לעלים בעובי 5 מ"מ.
חותכים שתי וערב ליצירת ריבועי עוגיות.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 12 דקות או עד
שהשוליים משחימים. בתאבון
נערך על ידי rotev - 22 פברואר 2009 בשעה 5:42
|