עוגת חלבה ופרות יבשים
מצרכים:
חבילת חמאה או מרגרינה לא מלוחה
2 ביצים
200 גרם חלבה
4 כפות קקאו משובח
כוס סוכר לבן
כוס סוכר חום.
225 גרם קווקר או קורנפלקס
225 גרם אגוזים וצימוקים חתוכים דק. (ניתן להכין תערובת של תמרים, דבלים, משמשים וכן כל סוגי האגוזים פקאנים וכד').
אופן ההכנה:
מרככים את החמאה ומערבבים על אש בינונית קטנה, יחד עם הביצים, סוכר חום, סוכר לבן, קקאו וחלבה. וממשיכים לבחוש עד רתיחה.
מוציאים מהאש ומערבבים עם שאר החומרים.
על גבי שקית ניילון (לא נצמד), צרים נקניק שוקולד ארוך ומגלגלים בתוך השקית. מקפלים את הקצוות ושומרים בפריזר. ניתן לשמור לזמן ארוך ולהוציא 15 דקות לפני ההגשה.
בתאבון.