נשלח בתאריך: 08 דצמבר 2008 בשעה 6:46 | | IP רשוּם
|
|
|
|
לשון בקר ביין
חומרים 2 יחידות לשון 1 עגבנייה חתוכה לקוביות 1 בצל פרוס לטבעות 1 גזר חתוך לעיגולים 2 כוסות יין אדום 5 כפות סויה 3 ענפי מרווה וטימין
לרוטב: 1 כוס ציר בקר חצי מקל קינמון 1 בצל קצוץ דק 1 שורש סלרי קצוץ 2 עגבניות מרוסקות ללא קליפה 2 שיני שום פרוסות 3 עלי מרווה 2 כפות רוטב סויה 1 כף סוכר מעט פלפל
אופן הכנה: מכניסים את שני הנתחים לסיר גדול ומוסיפים ליטר מים, רוטב סויה, יין אדום, עגבניה , בצל וגזר חתוכים גס עם 3 ענפי מרווה וטימין. מביאים לרתיחה ומורידים לאש בינונית. מבשלים כשעתיים וחצי. מסירים מעל את הקצף שנוצר. מצננים את הלשונות ומקלפים את הקרום הגס שעוטף את אותם. פורסים לפרוסות בעבי סנטימטר. מעבירים את כל חומרי הרוטב לסיר. מצמצמים יחד עם פרוסות הלשון במשך 15 דקות על אש נמוכה עד שמתקבל רוטב סמיך. מניחים את פרוסות ומעליהן יוצקים רוטב ומגישים. אפשר לעטר בענף טימין.
__________________ אירנה סוורסקי
|