נשלח בתאריך: 07 אוקטובר 2008 בשעה 5:32 | | IP רשוּם
|
|
|
|
מרק מעולה שמצליח כל פעם. תנסו ולא תתאכזבו.
מאת: ברוקלי
מרק אפונה עם בצקיות
מרק אפונה עם בצקיות
חומרים:
כוס אפונה יבשה
בצל קצוץ דק
שום כתוש
מלח פלפל לבן ואבקת מרק
4 כוסות מים
לבצקיות:
1 ביצה
½ כוס קמח
כפית מלח
קורט מוסקט
½ כוס מים
אופן ההכנה
בוררים האפונה יבשה רוחצים אותה, מניחים בתוך סיר עם 4 כוסות מים, ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי, בודקים שהאפונה נימוחה. יש לשים לב שהמים לא התאדו. במידה וכן יש להוסיף מים רותחים. מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום לטיגון קצרצק ומוסיפים למרק מתבלים במלח ופלפל לבן ואבקת מרק. בשלב זה כשהמרק מבעבע מוסיפים את הבצקניות, מערבבים היטב שלא יווצרו גושים וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות.
הכנת הבצקניות:
מכינים בלילה מביצה, קמח, מלח, ומים ומערבבים היטב שלא יהיו גושים. את הבצקניות ניתן להכניס למרק באמצעות כפית רטובה. לוקחים מעט מהעיסה על הכפית וטובלים אותה במרק - לשחרור הבצקית
__________________ ברוקלי
|