הצטרף / הצטרפה: 19 ספטמבר 2008 מדינה: Israel
משתמש: מנותק/ת הודעות: 3
נשלח בתאריך: 28 ספטמבר 2008 בשעה 4:14
| IP רשוּם
גפילטע פיש קלאסי
מרכיבים: 5 ביצים מס' 1 100 גרם קמח מצה 100 גרם סוכר (או פחות לפי הטעם) 40 גרם מלח 1 כפית פלפל לבן 1 ק"ג דג קרפיון טחון פעמיים (לא הטחון המוכן) ½ ק"ג בצל טחון (המשקל לאחר שנח במסננת כחצי שעה)
5 גזרים קלופים שלמים 2 בצל שלם
אופן הכנה: מערבבים את כל המרכיבים (למעט הגזרים והבצל) היטב אפשר גם במיקסר עם מוט הלישה במהירות נמוכה.מניחים לתערובת לנוח כחצי שעה במקרר.
בינתיים מרתיחים מים בסיר בעל הקוטר הרחב ביותר שיש (של כ- 25 ליטר או יותר), ומוסיפים את הגזרים והבצל.
מוציאים את התערובת מן המקרר (במידה והתערובת רכה מדי יש להוסיף עוד קמח מצה ולחכות שוב) מידת הרכות של התערובת תלויה בטעם אישי, ככל שהתערובת רכה יותר קציצות הדג יצאו רכות יותר.בכל מקרה על התערובת להיות במידת קשיות מינימלית שתאפשר הכנת הקציצות.
מוצאים את הבצל והגזר ושומרים בצד לעיטור, (אם שוכחים את הגזר הקציצות יצאו כתומות).
צרים את הקציצות בידים רטובות ומכניסים לתוך המים שרתחו. בתחילה מבשלים קציצה אחת בלבד מוצאים אותה ומקררים מעט על מנת לוודא שהטעמים מתאימים(יותר מלוח, יותר מפולפל, או יותר מתוק).
מטילים את הקציצות (על הקציצות להיות מונחות בחופשיות בסיר עד כדי שני שליש מגובה הסיר, והמים עד שפתו), סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה. (לא זורקים את מי הבישול).
מקררים הקציצות לחלוטין ומעבירים לתבנית שטוחה.
לציר הדגים: במים שנותרו מבישול הדגים מכניסים מספר ראשי דגים, וממשיכים לבשל כשעה נוספת, מסננים ומקררים.
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה