shassaf משתמש מתחיל
הצטרף / הצטרפה: 19 ינואר 2011 מדינה: ישראל
משתמש: מנותק/ת הודעות: 1
|
נשלח בתאריך: 19 ינואר 2011 בשעה 4:37 | | IP רשוּם
|
|
|
|
שלום חברים
יש לי מתכון מנצח שחייבים לבשל בטו בשבט, אני ממליץ בחום גם טעים גם בריא וגם ססגוני
מצרכים
------------------------------------------------------------ --------------------
מספר מנות: 4-6
ורסיה חגיגית של הקלופס המזרח אירופאי. קל ומהיר להכנה, וגורף מחמאות הן כשהוא מוגש חם למנה עיקרית והן כשנאכל קר לנשנוש.
1/2 ק"ג בשר טחון טרי ארוז "אדום אדום"
2 כפות שמן רגיל
בצל בינוני קצוץ דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית מחוקה פלפל שחור טחון
קורט אגוז מוסקט מגורר
ביצה טרופה
1/2 כוס מרק בשר (ניתן מקובייה, משחה או אבקה )
כוס קמח מצה עבה (לא מקמח מצה לעוגות)
60 גר' (1/2 כוס) שזיפים מיובשים מגולענים חצויים
40 גר' (1/3 כוס) משמשים מיובשים חצויים או צימוקים
50 גר' (1/2 כוס דחוסה) אגוזים שלמים (ברזיל/לוז/מלך)
שמן רגיל לשימון התבנית
אגוזים לעיטור
תבנית "אינגליש קייק"
אופן ההכנה
------------------------------------------------------------ --------------------
* מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה וריכוך.
* מערבבים בקערה את שאר החומרים עם הבצל המטוגן לתערובת אחידה.
* משמנים תבנית עמוקה של אינגליש קייק וממלאים אותה בתערובת. מפזרים על הבשר את האגוזים, תוך לחיצה קטנה להידוק, ואופים בחום של 175 מעלות כ- 40 דקות
* הצעת הגשה: מומלץ להגיש חם עם רוטב צלי מעל, לצד פירה, או להגיש פרוס קר בין 2 חצאי מצה.
אתם עוד פה רוצו למטבח
עוד מתכונים לטו בשבט
__________________ אסף
|