נשלח בתאריך: 24 ספטמבר 2008 בשעה 6:10 | | IP רשוּם
|
|
|
|
שלום לכולם, אני מצרפת מתכון שהבאתי מקפה עידן המיתולוגי.
יוצא סוף הדרך.
תהנו
כבד עוף בחומץ בן יין/בלסמי
מנקים את הכבד ומקמחים בקמח עם מלח ופלפל. (לא חובה לקמח- אפשר רק מלח ופלפל.
מחממים מחבת טפלון חמה עם קצת שמן – וכאשר היא חמה זורקים בפנים את הכבדים עד שהם "סגורים, ומשחימים מבחוץ.
מוציאים מהמחבת ושמים בצד.
על אותה מחבת-זורקים שום קצוץ (רצוי טרי), ומשחימים קצת.
שופכים פנימה חומץ בן יין (לא הרבה) ומצמצמים.
מוסיפים פנימה: ציר עוף -כ-3/4 כוס, פלפל לבן וסויה.
מביאים לרתיחה ומחזירים את הכבדים פנימה. שמים על אש חזקה עד צמצום של הנוזל, ועד שהכבדים רכים מבפנים וורודים.
מוציאים את הכבדים מהרוטב ומניחים על מצע חסות ועשבי תיבול עם חומץ בלסמי, מלח, פלפל, שמן זית. (או ויניגרט אחר).
מכבים את האש!! (חשוב) מוסיפים לרוטב עוד כמה קוביות חמאה ואז שופכים את הרוטב על הכבד.
מפזרים מעל בצל ירוק חתוך.
מומלץ להגיש עם פירה.
תהנו!
__________________ שימרית
|